Kék fény elleni védelem

A kék fényről egyre többet hallunk mostanában, hiszen nem csak szemfáradtságot okozhat, hanem még alvászavarokat is. Órákat ülünk monitorok előtt, még azok is, akiknek munkájukból eredően nem is kellene. Kék fényt bocsájtanak ki nem csak a digitális eszközök, hanem a mesterséges fényforrások is.

Ahogy közeledünk a télbe, egyre több időt töltünk mesterséges világításban, és míg sokan, csak a nap hiányának hiszik a fáradtságukat, nem is gondolnák, hogy a szempanaszaikat a túl sok mesterséges világítás okozza.


Többen, kikapcsolódásként esténként is a telefonjukhoz, laptopjukhoz nyúlnak, elmerülnek a közösségi hálókon, vagy épp filmet néznek. A gyerekekről nem is beszélve, akik telefon nélkül már elképzelni sem tudják az életüket. Próbáljunk ki egy kísérletet kamasz gyermekünkkel. Ha elvesszük tőle a telefonját, utána a nélküle eltöltött tényleges időt többszörösének fogja érezni. Ennek oka, hogy szinte a telefonok rabjaivá váltak a gyerekek, és minden percet, amikor mellőzniük kell telefonjukat, ők sokkal hosszabb időtartamnak élnek meg, mint valójában.


A nagyszülők legnagyobb örömére már telefonról is láthatják unokáikat, kapcsolatot tarthatnak velük. Kutatások készültek arról, hogy az idősebb generáció bizonyos online felületeken szinte már aktívabb, mint a fiatalabbak. A kék fény, ami a digitális eszközökre jellemző, nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy szemeinket a nap végére fáradtnak érezzük. Igaz ez a gyerekek esetében épp úgy, mint az idősebbeknél.


A Blue Filter réteggel ellátott szemüveglencse azonban segít, hiszen kiszűri a digitális eszközök, és a mesterséges világítás által kibocsájtott kék fényt, így szemeink kevésbé fáradnak el a nap végére.


Nem kell szemüvegesnek lennünk ahhoz, hogy legyen egy kék fény -védő szemüvegünk, hiszen dioptria nélküli változatban is elkészíthető a lencse. Gyermekeink számára is nagyon jó megoldás. Így is épp eleget nézik a digitális eszközöket, ami már önmagában nem jó a szemnek, hiszen sokkal egészségesebb lenne a sok telefonozás helyett egy séta a barátokkal, sportolni, vagy olvasni épp. Viszont a trendeket nehezen tudjuk befolyásolni, legalább a tőlünk telhető legtöbbet tegyük meg gyermekeink szemének hosszú távú egészségéért, és válasszunk nekik Blue Filter réteggel ellátott szemüveglencsét, akár dioptria nélküli változatban is.

Üzlet keresés

Cikk ajánló – cikkek

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került