Fényre sötétedő lencse: minden, amit tudni érdemes a fotokróm lencséről

Fényre sötétedő lencse: minden, amit tudni érdemes a fotokróm lencséről

A fényre sötétedő (fotokróm) lencsével ellátott napszemüvegek hatalmas népszerűsége nem véletlen. A bel- és kültéren egyaránt használható szemüveg nem csupán jól néz ki és védi a szemet, de teljes mértékben éles látást is biztosít. Tudjon meg többet cikkünkből a fotokróm lencse előnyeiről!

Mi a fényre sötétedő lencse?

A napos idő beköszöntével újra a napszemüvegeké a főszerep. A tavasz és a nyár nélkülözhetetlen kellékei, mindamellett, hogy divatosak, a szemünket is óvják a káros UV-sugárzástól. Sokak számára amilyen praktikus, olyan könnyű viselet is egyben. De mi a helyzet a szemüvegesekkel? Az ő helyzetük ennél bonyolultabb, hiszen nekik állandóan cserélgetniük kell hagyományos szemüvegeiket és napszemüvegeiket.

Számukra nyújtanak tökéletes megoldást a fényre sötétedő lencsék, melyek színének intenzitása a napsütés erősségétől, pontosabban a nap UV-sugárzásának erősségétől függően hol erősebb, hol gyengébb, így egész nap folyamatosan hordhatóak. Ennek köszönhetően a szabadban napszemüvegként, míg a belső térben kivilágosodva hagyományos szemüvegként funkcionálnak.

A fényre sötétedő szemüveglencsék legfőbb előnye, hogy rendkívül gyors reakcióidővel rendelkeznek, és a hőmérséklettől függően pillanatok alatt napszemüveggé sötétednek az UV-fény hatására (kb. 83-85% mértékig). Sőt, attól sem kell tartanunk, hogy a hagyományos szemüvegektől eltérően alaphelyzetben sötétek lennének, hiszen a lencsék csak minimális alapszínnel rendelkeznek.

Ha fényérzékeny a szeme, vagy szeretne saját dioptriájában egy olyan szemüveget, melyet napszemüvegként és hagyományos szemüvegként is használhat, a legkézenfekvőbb megoldás az UV-fényre sötétedő szemüveglencse. A Vision Express üzletek választékában kedvére válogathat az egyfókuszú vagy multifokális, normál vagy vékonyított változatok között. Foglaljon online időpontot látásvizsgálatra, és segítünk megtalálni Önnek a kompromisszumok nélküli legjobb megoldást!

Fényre sötétedő lencse működése

A ​​fényre sötétedő lencse működése a következő elv mentén történik: a fotokróm lencsékben lévő fényszenzitív molekulák megváltoztatják szerkezetüket, amikor UV-sugárzás éri őket. Ennek következtében több fényt nyelnek el és sötétebb megjelenésűvé válnak. Fejezze ki egyedi stílusát a zöld, szürke és barna színben is elérhető lencsékkel! Amint az UV-fény sugárzás megszűnik (pl. beltéren), a folyamat megfordul, és a lencsék újra átlátszóak lesznek.

Gyakori kérdések és válaszok

Fényre sötétedő multifokális lencse árak: milyen költségekkel jár?

A fényre sötétedő multifokális lencse árak minden esetben a dioptria és az egyéni igények alapján kerülnek meghatározásra, így üzleteinkben tudunk pontos árajánlatot adni.

Fényre sötétedő lencse vélemények: a vásárlók elégedettek a fotokróm lencsével?

Igen, a vásárlói visszajelzések és a termék növekvő népszerűsége azt mutatják, hogy a vásárlók elégedettek a termékkel. 

Alkalmas a fényre sötétedő lencse vezetéshez?

Autósokban gyakran felmerül a kérdés: alkalmas a fényre sötétedő lencse vezetéshez? Mivel az autók szélvédője szűri az UV-t, így a hagyományos fényre sötétedő lencsék nem tudják elérni a teljesen sötét állapotot ilyenkor. Azonban kínálatunkban megtalálható a speciális autóban sötétedő változat is, amely bátran használható autózáshoz is.

Mire jó a fényre sötétedő lencse?

Vajon mire jó a fényre sötétedő lencse? – teszik fel sokan a kérdést. A kettő az egyben termék legfontosabb előnyei a következők:

  • A hagyományos szemüveglencsével azonos látáskorrekciót nyújtanak
  • Akár 100%-os UV védelmet nyújt
  • 85%-ig képes sötétedni UV-fény hatására
  • Beltéri használatnál csaknem teljesen átlátszó
  • Gyors reakcióidő mindkét irányba
  • Több színben elérhető
Üzlet keresés

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került