Hogyan vásároljunk szemüveget online?

A VisionExpressnél már online is vásárolhat szemüveget. Először találja meg a webshopban a tökéletes szemüveget, majd adja meg a legfontosabb méreteket és adatokat. Mi pedig ezek alapján elkészítjük az új szemüveget, amit akár házhozszállítással is kérhet.

Online szemüveg rendelés 5 egyszerű lépésben

Míg évekkel ezelőtt csak fizikai üzletben volt lehetőség szemüveget és napszemüveget vásárolni, ma már akár online is el tudjuk készíttetni a szemüvegünket. Ha tudjuk milyen típusú szemüveget szeretnénk, és megadjuk a megfelelő adatokat (pl. látásvizsgálat eredménye, lencse típusa), akkor teljesen online is le lehet adni a szemüveg rendelést. Sőt, ma már dioptriás szemüveget is lehet csináltatni online.

Ha követi az alábbi 5 egyszerű lépést, akkor nálunk, a VisionExpressnél is megrendelheti a szemüvegét. Teljesen online.

1. Találja meg a tökéletes szemüveget!

Milyen szemüveg illik Önhöz az arcformája alapján?

Új szemüveg választásakor az egyik legfontosabb lépés megtalálni az arcformánkhoz leginkább passzoló szemüvegkeretet. Mely karakterjegyekről ismerheti fel a jellemző arctípusokat?

 • Szív alakú arcforma

  Szív alakú arcforma

  Ezt a típust onnan lehet könnyedén felismerni, hogy szélesebb homlok– és arccsont jellemzi, ami mellett az áll vonala keskeny marad.
  Szerencsés arcformatípus, mert sokféle formájú szemüvegkerettel lehet kísérletezni - próbáljon ovális, téglalap, macskaszem vagy pilóta szemüvegek közül!

  Szív alakú
  arcforma

 • Szögletes arcforma

  Szögletes arcforma

  Csontosabb, markánsabb típusjegyeket visel, amikhez széles homlok társul. Legkarakteresebb eleme az áll, az állkapocs és a magasan elhelyezkedő arccsont. A markáns jegyeket érdemes ívesebb formákkal lágyítani - remek választás lehet egy ovális, kerek pilóta vagy macskaszem formájú szemüvegkeret..

  Szögletes
  arcforma

 • Kerek arcforma

  Kerek arcforma

  Legjellemzőbb tulajdonsága, hogy az arc hossza és szélessége közel megegyező, nem rendelkezik éles és kitüremkedő csontozattal. Érdemes szögletes, hatszögletű formákban gondolkodni - egy vastagabb szemüvegkerettel pedig még hangsúlyosabbá tehetjük a kontúrokat.

  Kerek
  arcforma

 • Ovális arcforma

  Ovális arcforma

  Ennek a típusnak nem léteznek igazán hangsúlyos és markáns részei, legjellemzőbb tulajdonsága, hogy általában hosszabb annál, mint amennyire széles. A legszerencsésebb típusnak tartják, miszerint minden szuperül illik hozzá – bármilyen haj vagy szemüvegkeret.

  Ovális
  arcforma

 • Gyémánt alakú arcforma

  Gyémánt arcforma

  A szív alakú formához nagyon hasonló, ám inkább a keskeny homlok jellemzi, domináns arccsonttal. Épp ezért inkább inkább kerüljük a keskenyebb szemüvegkeretformákat, és inkább nagyobb lencsemagasságú keretet válasszunk.

  Gyémánt alakú
  arcforma

Ismerje meg a megfelelő szemüvegméretét!

Kevesen gondolnak bele, hogy csakúgy, mint ruhaválasztáskor, a szemüvegkeretek közül is különböző méretekkel találkozhatunk, pedig a megfelelő méret garantálja a kényelmes viseletet.

Szerencsére nincs szükségünk tolómérőre ahhoz, hogy le tudjuk mérni a szemüvegméretünket - bármilyen bankkártya segítségével megállapíthatjuk a megfelelő méretet.

Szűkítse tovább keresését!

A klasszikus formák kedvelője vagy a legutóbbi szemüvegtrendet követi? Határozott elképzelése van új szemüvege színéről? Esetleg fontos kritérium a szemüvegkeret anyaga?
Webshopunk bal oldali termékszűrőjében lehetősége van az Ön igényei szerint további feltételeket beállítani, hogy minél könnyebben találja meg a stílusához leginkább illeszkedő szemüvegkeretet!

Próbálja fel a kiválasztott darabokat virtuálisan!

2. Adja meg látásvizsgálati eredményeit

A látásvizsgálat eredményt vagy optikustól kapott receptet
az alábbiak szerint értelmezzük:

 • Jellemzően (+) értékűek.
  Nagyjából 40 cm-es távolságra ad éles látást, ám távolra egyáltalán nem használható.
  40-50 éves kor felett csaknem elkerülhetetlen az olvasószemüveg használata.

  Olvasószemüveg

 • Jellemzően (-) értékűek.
  A távoli szemüveg segít abban, hogy
  távolra élesen lássunk.

  Távollátó szemüveg

Régen volt látásvizsgálaton, esetleg nincs aktuális látásvizsgálati receptje?

Csak úgy, mint más egészségügyi szűrővizsgálatok, felnőtt korban a látásvizsgálat elvégzése is
javasolt kétévente. Amennyiben már több mint egy éve nem volt szakszerű látásvizsgálaton,
foglaljon időpontot online, bármelyik Vision Express üzletünkbe!

3. Válassza ki szemüveglencséjét

Bármilyen fényviszonyban is tölti az idejét, nálunk megtalálja a megfelelő típusú szemüveglencsét! Válassza ki az Ön számára megfelelő lencsetípust, és igazítsa akár a stílusához a szemüveglencse színét!

Fényre sötétedő lencse

Barna

Szürke

Zöld

Autóban fényre sötétedő lencse

Barna

Szürke

Zöld

Polárszűrős lencse

Barna

Szürke

Zöld

Színezett lencse

Barna

Szürke

Zöld

Kék

Lila

Narancssárga

Sárga

Sötét narancssárga

Méregzöld

Tükrös színezett lencse

Szürke lencse

Zöld tükörbevonat

Arany tükörbevonat

Pirosas-narancs tükörbevonat

Átmenetes szürke lencse

Rózsaszín tükörbevonat

Ezüst tükörbevonat

Átmenetes barna lencse

Lila tükörbevonat

Kék tükörbevonat

Ezüst tükörbevonat

Átmenetes zöld lencse

Lila tükörbevonat

Kék tükörbevonat

Ezüst tükörbevonat

4. Válasszon három szakértői ajánlatunk közül!

5. Rendelje meg szemüvegét online!

 • Amennyiben a Kosár összegző felületén minden rendelési adatot rendben talált, kattintson a Tovább a fizetéshez gombra.
 • Lépjen be vagy regisztráljon a Vision Express Webshopjára! Fiókjában elmentheti szállítási és számlázási címeit a következő rendeléséhez.
 • Adja meg kapcsolati, szállítási és számlázási adatait, majd lépjen tovább a Szállítás és fizetés lapra.

*Regisztráció nélküli gyorsvásárlásra csak napszemüveg vagy optikai kiegészítők vásárlása esetén van lehetőség.

A megrendelés befejezése

Sikeres megrendeléséről automatikus e-mailt küldünk, és azonnal elkezdjük feldolgozni. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a webshopon leadott szemüveg rendelések mielőbb elkészüljenek.
A várható szállítási idő 5-21 nap.
Megrendelését követően emailen tájékoztatjuk a szállítás pontos idejéről és az Ön csomagkövető kódjáról. A vásárlási folyamat alatt végig nyomon követheti a szállítás menetét.

Szállítási információk

Pénzvisszafizetési garancia

Az elállási jog (45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 29. § 1 bek. c.) pont) nem vonatkozik a dioptriás lencsével ellátott szemüvegkeretekre és zárt csomagolású, higiéniai termékekre. Online rendelés esetén nem áll módunkban megrendelést módosítani vagy cserélni. Amennyiben a szemüveg nyújtotta látásélménnyel nem elégedett, lehetőséget adunk a törvényi kereteken felül a megvásárolt szemüvegkeret árának visszatérítésre, 30 munkanapon belül. Ez a feltétel a szemüveg átvételének pillanatától él.

Visszaküldési és elállási információk

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került