Progresszív lencse: a legfontosabb tudnivalók

Progresszív lencse: a legfontosabb tudnivalók

A progresszív lencse (más néven multifokális lencse) segítségével minden távolságra garantált az éles látás, így a progresszív szemüvegek használhatóak bármely élethelyzetben. Legyen szó olvasásról, számítógépezésről, tévénézésről vagy vezetésről, a progresszív lencse képes biztosítani a szükséges látáskorrekciót. Tudjon meg többet a témában cikkünkből!

Mi pontosan a progresszív lencse és mire használják?

A multifokális vagy progresszív lencse segítségével bármely távolságra élesen láthat. Nevét onnan kapta, hogy a látómezők közötti átmenet fokozatos, így nincs észrevehető választóvonal. A folyamatosan és átmenetesen változó dioptriának köszönhetően a progresszív lencse a szem normál működéséhez hasonló éles látást biztosít a viselőnek. Olyan személyeknek javasolt a speciális lencse használata, akik közelre és távolra is igényelnek korrekciót.

A progresszív lencse legfontosabb előnyei

1. Képes helyettesíteni több szemüveget

Szeretné elkerülni a több eltérő szemüveg használatával járó kellemetlenségeket? Örülne, ha minden élethelyzetben ugyanazt a szemüveget használhatná? Jó hírünk van, hiszen a progresszív lencse képes helyettesíteni akár több szemüveget is.


2. Nincs erős választóvonal

Szemben a bifokális lencsével, ahol észlelhető választóvonal látható a látómezők között, a progresszív lencse fokozatos átmenete észrevehetetlen. Így az egészséges, normál látáshoz hasonló élményt nyújt. Amennyiben fontosnak tartja a természetes látáshoz leginkább hasonlító látáskorrekciót, döntsön a progresszív szemüvegek mellett.


3. Esztétikus megjelenés

A progresszív lencsén nem látszik a bifokális szemüvegekre jellemző “választóvonal”. Mivel a dioptria graduálisan változik felülről-lefelé, így a lencse esztétikusabb megjelenést nyújt. Őrizze meg fiatalos stílusát és válassza az divatos megjelenésű progresszív lencsét!


4. Nagyfokú egyénre szabhatóság

Egyéni igényei vannak a szemüvegét illetően? Legyen szó a kék-bolya fény szűrő rétegről, dioptriás multifokális napszemüveglencséről vagy egyéni látás korrekciós igényről, a Vision Express kínálatában megtalálja azt, amit keres!


5. Gyorsan megszokható

A legtöbb személy néhány napon belül képes megszokni a progresszív lencsét, így az új szemüveg rövid időn belül használhatóvá válik. A kezdeti diszkomfortot a korábbitól eltérő vizuális inputok okozzák, amelyet az agy eleinte nehezebben dolgoz fel.

Tart attól, hogy mégsem sikerül megszokni? Erre találták ki a multifokális lencse kipróbálási garanciát! Ha Ön úgy érzi, hogy mégsem tudja használni a multifokális lencsét, akkor 30 napon belül térítésmentesen kicseréljük azokat egy pár bifokális vagy egy pár egyfókuszú lencsére a multifokális lencsékért fizetett összeg keretén belül.


6. Fokozott komfort

A progresszív szemüvegek egyik legnagyobb előnye a fokozott kényelemérzet, amely abból fakad, hogy akár 2-3 szemüveget is képes kiváltani. Utazáskor, a hétköznapok során és munka közben sok kellemetlenséget okozhat a szemüvegek folyamatos cserélgetése. Egy progresszív lencséjű szemüveggel búcsút inthet a kellemetlenségnek , hiszen elegendő egy szemüveget magánál tartania.


7. Nincs észlelhető “ugrás” a látásmezők között

Ismerős az érzés, amikor bifokális lencse használata közben kis “ugrásokat” tapasztal a közeli és távoli fókuszváltás esetén? A kellemetlen élmény gyakori lehet vezetés közben, amikor a fókuszt gyakran kell váltogatni. Progresszív szemüvegek használatakor a zavaró ugrás egyáltalán nem jelentkezik, hiszen a dioptriaváltozás fokozatosan történik.

Gyakori kérdések és válaszok

Tudok a webshopban progresszív lencsét vásárolni?

Jelenleg webshopunkban nincs lehetőség a progresszív lencséjű szemüveg vásárlására. Erre kizárólag üzleteinkben van lehetőség.


Mi a különbség a multifokális és a progresszív lencse között?

Nincs különbség a multifokális és a progresszív lencse között. A két megnevezés ugyanazt a technológiát jelöli, így felcserélve használható.


Progresszív lencse árak a Vision Express kínálatában: milyen költségekkel számolhatok? 

A költségek jelentősen eltérhetnek az egyéni igények függvényében. Üzleteinkben és webshopunkon garantáltak a kedvező árak, a prémium minőségű termékek és a professzionális segítség szakértő kollégáinktól.


Milyen a progresszív lencse látómező?

A progresszív lencse látómező általában három részre osztható (anélkül, hogy látható lenne közöttük a határvonal):

  • Felső rész: A lencse felső részén helyezkedik el a távoli látást támogató dioptria. Ezt a részt használjuk, amikor 5 méternél távolabbi tárgyra nézünk.
  • Középső rész: A középső harmad használható munkavégzéshez, televíziózáshoz és számítógépezéshez. Ez a szekció segít abban, hogy beszélgetés közben élesen láthassuk barátaink és családtagjaink arcát.
  • Alsó rész: A progresszív lencse alsó része segít az olvasásban és egyéb közeli dolgok éles látásában.


Mi a progresszív lencse jelentése?

A progresszív lencse jelentése olyan speciális látáskorrekciós eszköz, amely több dioptriát kombinál. Segítségével közelre és távolra is élesen láthatunk.


Melyik a legjobb progresszív lencse?

A legjobb progresszív lencse megtalálásához fontos, hogy egy szakember felmérje egyéni igényeit. Ehhez javasoljuk, hogy vegyen részt látásvizsgálaton. Az online időpontfoglalásra ezen az oldalon van lehetősége.

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került