Olvasószemüveg helyett multifokális szemüveg!

Olvasószemüveg helyett multifokális szemüveg!

Biztosan sokan emlékszünk nagyszüleinkre, ahogy leteszik az olvasószemüvegüket, majd felveszik a másikat, amivel távolra látnak. Szerencsére ma már megspórolhatjuk a két szemüveg és a cserélgetésükkel járó bajlódás árát.

Két szemüveget jóval nehezebb megtalálni, épen tartani és használni, mint egyet. Márpedig 40-50 év fölött szinte mindenkinek szüksége lehet olvasó és távollátó szemüvegre is. Ezért többen inkább az olvasószemüveget választják, még annak árán is, hogy az olvasószemüvegben nem fognak látni távolra, és a kollégáik arcából sem fognak semmit látni, amikor az az asztaluk mellé lép - hiszen a hagyományos olvasószemüveg csak egyetlen távolságra való: olvasáshoz (35-40 centire).

Sokaknak még mindig az a téves kép él a fejében, hogy egy darab, több távolságra is éles látást biztosító szemüvege csak akkor lehet az embernek, ha a kevésbé esztétikus és sajnos jól látható dioptriaváltással megoldott bifokális lencsét választja. Szerencsére azonban van ennél egy jóval korszerűbb és elegánsabb megoldás, hogyha különböző távolságokra kell élesen látnunk: ez a multifokális lencse.

Mi a különbség a multifokális és a bifokális lencse között? A multifokális lencse esetében nem látszik a különböző dioptriák közti váltás. A lencse ugyanolyan töretlen és esztétikus, mint egy olvasószemüveg lencséje.

Hogyan működik? Alul helyezkednek el az olvasódioptriák, középen a – például monitornézéshez szükséges – „köztes” dioptriák, felül pedig a távollátáshoz szükséges dioptriák. Természetesen ezt a lencsetípust azoknak is ajánljuk, akik távolra egyébként élesen látnak, hiszen így is megelőzhető a felesleges cserélgetés, és a lencse köztes részében található dioptriák is a segítségére lesznek (pl. monitor használatnál vagy főzéskor).

Ami szintén jó hír, hogy rengeteg kerettel kompatibilis a multifokális lencse, így a stílusos megjelenésről sem kell lemondania. Amire érdemes figyelni, hogy ne legyen túl vékony a keret. A megfelelő keret kiválasztásában készséggel segítenek optikai tanácsadó kollégáink. Keresse őket bizalommal üzleteinkben!

Nézze meg, melyik üzletünk esik Önhöz a legközelebb, és foglaljon időpontot látásvizsgálatra!


Szemüveg vásárlás folyamata

Szemüveg vásárlás folyamata

  • Segítünk kiválasztani a megfelelő szemüvegkereteket és lencsét
  • Kollégánk segítségével megtörténik az igényfelmérés
  • Optometrista kollégánk elvégzi a látásvizsgálatot
  • Vegye át új szemüvegét és élvezze az új stílusát
  • Foglaljon
    időpontot most!

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került