Napszemüveg vásárlás: milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

Napszemüveg vásárlás: milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

A napszemüveg vásárlás sok fejtörést okozhat. A tökéletes modell kiválasztása nehezebb, mint tűre lelni a szénakazalban. Ahhoz, hogy a több száz elérhető lehetőség közül az adottságaihoz, stílusához és egyéb preferenciához a leginkább illeszkedő kiegészítőt megtalálja, sok tucat szempontot kell mérlegelni. Ebben a cikkben bemutatjuk a napszemüveg vásárlás során értékelendő legfontosabb aspektusokat. Ezzel a módszerrel jelentősen egyszerűbb a napszemüveg választás.

Miért olyan nehéz a napszemüveg választás?

Mindenkinek ismerős a bőség zavara, amikor a döntési lehetőségeink sokasága jelentősen megnehezíti a választást. Ez a helyzet gyakran előfordul napszemüveg választásakor, hiszen több száz modell érhető el a piacon. A döntés meghozatalát tovább nehezítik az eltérő keretek és lencseszínek. Szerencsére a napszemüveg választás folyamata leegyszerűsíthető az alábbi 5+1 lépésre. A módszer követésével könnyen rálelhet az Ön stílusához illeszkedő és adottságait kiegészítő modellre.

A napszemüveg vásárlás lépései


0. Lépés: Határozza meg a személyes preferenciákat!

A napszemüveg vásárlás első lépéseként érdemes a személyes preferenciákat meghatározni. Az alábbi kérdések megválaszolása segíthet ebben:Milyen körülmények között tervezi viselni a napszemüveget?

  • Milyen modellek illeszkednek egyéni stílusához?
  • Sok időt tölt a szabadban?
  • Szükséges bármilyen látáskorrekciós eszköz használata?
  • Tervezi viselni a napszemüveget sportolás közben?

A fenti kérdések megválaszolása segít a lehetséges döntési opciók szűkítésében. Így jelentősen kevesebb szemüveg közül szelektálhat a következő lépésben.


1. Lépés: Döntsön a költségvetésről!

A szemüveg választás másik fontos aspektusa az elérhető költségvetés. Oldalunkon és üzleteinkben eltérő árú, népszerű és exkluzív márkás modellek között válogathat. Legyen bármekkora a napszemüveg vásárlásra szánt összeg, kínálatunkban egészen biztos megtalálja az elvárásainak megfelelő darabot. Sőt, exkluzív webshop ajánlataink segítségével akár outlet áron is hozzájuthat új kedvenc napszemüvegéhez!


2. Lépés: Válasszon napszemüveg keretformát az arcformája alapján!

Az egyéni preferenciák és költségvetés meghatározását követően érdemes latba vetni az arcformát. Azt, hogy milyen szemüveg illik Önhöz, nagy mértékben befolyásolja a fejformája. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.


  • Szív alakú arcforma: Széles a homloka és keskeny az álla? Jó hírünk van, a legtöbb szemüveg forma tökéletesen illeszkedik arcához. Amennyiben a fiatalos megjelenésre törekszik, kísérletezzen a macskaszem keretekkel, a visszafogottabb megjelenéshez pedig válasszon vékony fémes keretet.
  • Gyémánt alakú arcforma: A gyémánt arcformára széles arccsont, keskeny homlok és állkapocs jellemző. Ehhez az arcformához remekül passzolnak az ovális, kerek, négyzetes és pantó formájú keretek.
  • Ovális arcforma: Amennyiben arcvonásai lágyan íveltek, javasoljuk a geometrikus keretek választását. Bár a többi keret is remekül festhet az ovális arcon, a szögletesebb modellek tökéletes harmóniát teremtenek.
  • Szögletes arcforma: Szélesebb a homloka, az áll felé haladva pedig keskenyedik arca? Akkor válassza a pilóta és macskaszem napszemüvegeket! Kiválóan ellensúlyozzák az arc szögletes vonásait.
  • Kerek arcforma: Kerekded arcvonások mellé a legjobb választást a szögletes és hatszög formájú szemüvegek jelentik. Ezek kiegészítik az arc íves vonásait.


3. Lépés: Döntsön a keret színéről!

A napszemüveg vásárlás következő lépéseként döntsön a keret színéről. Ebben a szemüvegkeretszín-tanácsadás témájú cikkben részletesen bemutatjuk a döntési szempontokat! Általános tanácsként kijelenthető, hogy:


  • Érdemes a haj- és bőrszín mellett, a ruhatár domináns színárnyalatait is figyelembe venni.
  • Javasolt olyan színű keretet választani, amely jól illeszkedik a legtöbb ruhadarabjához.
  • Célszerű kerülni az átmeneti divathóbortokat és olyan színeket választani, amelyeket évekkel később is bátran viselhetünk.


4. Lépés: Válasszon napszemüveg márkát!

A fenti lépésekkel sikerült a számunkra megfelelő napszemüvegek számát lecsökkenteni. A napszemüveg vásárlás következő állomása a márka kiválasztása. Kínálatunkban több tucat világmárka közül találhatja meg a saját személyiségéhez leginkább illeszkedőt!


Tekintse meg az elérhető márkákat kínálatunkban!


5. Lépés: Döntsön a modellről!

Amennyiben követte a fenti tanácsokat, valószínűleg már csak 2-3 modell maradt ennél a lépésnél. Ekkor érdemes egyéni ízlésére támaszkodva kiválasztani a tökéletes modellt. Amennyiben bizonytalan a döntést illetően, érdemes kikérni a családtagok és barátok véleményét.

+1 Lépés: Próbálja fel a kiválasztott szemüveget!

Továbbra sem jutott döntésre? Akkor ideje felpróbálni a szemüveget! Ezt megteheti üzleteink bármelyikében vagy akár otthona kényelmében. A virtuális napszemüveg próba segítségével bármely modell “kipróbálható” számítógép vagy okostelefon segítségével.

Vision Express: napszemüveg vásárlás szakértőktől


Bár a fenti módszer követése a legtöbb esetben eredményhez vezet, mégis előfordulhat, hogy szakértő segítsége szükséges a napszemüveg vásárláshoz. Tapasztalt kollégáink készséggel válaszolnak kérdéseire és nyújtanak hasznos tanácsokat.

Üzlet keresés

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került