A ‘60-as évek szemüveg divatja: örökzöld retro modellek

A ‘60-as évek szemüveg divatja: örökzöld retro modellek

A huszadik század közepétől a napszemüvegek teljes értékű darabjai lettek egy ruhatárnak, és a ruházathoz hasonlóan a napszemüvegeket is folyamatosan meg kellett újítani. Az 1950-es évektől kezdve egyre több híresség viselt napszemüveget, amely jelentős mértékben hozzájárul a kiegészítők széleskörű elterjedéséhez. Szívesen megismerné, milyen volt a ‘60-as évek szemüveg divatja? Cikkünkben bemutatjuk a korszak legnépszerűbb darabjait!

Milyen volt a ‘60-as évek öltözködése?

Az 1960-as évek történelmi eseményei és ideológiai mozgalmai jelentős hatást gyakoroltak a kultúrára. A korszak kiemelkedő zenei, film- és képzőművészeti teljesítménye mellett, a divatszektor is virágzásnak indult. Az 1960-as évek öltözködése sok innovációval szolgált és nem félt szembemenni a korábbi divatnormákkal. Így az évtizedben népszerűvé váltak a testhezálló szabású női ruhák, mini szoknyák, élénk színek és egyéb tabudöntögető ruhacikkek. Az 1960-as években megjelenő és elterjedő hippi szubkultúra szintén hatással volt az öltözködésre. A nonkonformista és rendszerkritikus szemléletű fiatalok gyakran viseltek laza szabású ruhákat, bő farmernadrágokat, virágmintás pólókat, hosszú szoknyákat, flitteres kabátokat, virágkoszorúkat és egyéb extravagáns kiegészítőket. Idővel a hippi stílus egyes ruhadarabjai a fősodratú divatban is megjelentek.

A 60-as évek szemüveg divatja

Az újságok hasábjain feltűnő napszemüveges sztárok nagyban hozzájárultak a kiegészítők tömeges népszerűségéhez és elterjedéséhez. A növekvő kereslet hatására számos új modell jelent meg a piacon. A ‘60-as évek szemüvegdivatja a mai napig meghatározó, hiszen a korszakban megjelenő kiegészítők közül számos a mai napig is divatos. Ismerje meg a ‘60-as évek szemüvegtrendjeit és merítsen divatinspirációt!
“Bogárszem” napszemüveg

“Bogárszem” napszemüveg

Az 1960-as évek kiváló táptalajt nyújtottak a kísérletezéshez. A „mod” szubkultúrához tartozók stílusa a futurisztikus elemekből, kontrasztos színekből és őrült napszemüvegekből állt. A mod-ok öltözéke a tervezettségről szólt, minden részlet számított: a megjelenés egyik legfontosabb eleme a túlméretezett bogárszem napszemüveg volt. Az extravagáns megjelenésű szemüvegek általában vastag, színes kerettel rendelkeztek. A Gucci női napszemüveg között számos olyan modell található, amely inspirációt merített az 1960-as évek népszerű bogárszem dizájnjából.

Fedezze fel a divatos Gucci napszemüvegeket!
Színes lencsés pilóta napszemüveg

Színes lencsés pilóta napszemüveg

A töretlen népszerűségnek örvendő modell története egészen az amerikai harci pilótákig nyúlik vissza. Légi manőverezés közben sokszor problémát jelentett az erős napsütés, amely gátolta a pontos irányítást. A vakító napsugarakkal szembeni védelemként kezdték el használni a jellegzetes megjelenésű pilóta napszemüvegeket. Idővel a civil lakosság körében is népszerűvé vált a dizájn, így széles tömegek kezdték el viselni. Az 1969-es Woodstock fesztiválon rengeteg új szemüvegtrend debütált, mint például a sárga lencsés aviator vagy a más néven a pilóta szemüveg.

Böngésszen pilóta napszemüvegek között!
Kerek napszemüveg

Kerek napszemüveg

A ‘60-as évek szemüvegdivatja listánk nem lehet teljes a kerek lencséjű modellek említése nélkül. A „The Flower Children” vagy hippi szubkultúra tagjai, a színes lencséket és oversized kerek napszemüvegkereteket részesítették előnyben. Amennyiben gyémánt, szögletes vagy háromszög alakú arcformája, tökéletes választás lehet a kerek napszemüveg.

Tekintse meg kerek napszemüveg kínálatunkat!
Clubmaster napszemüveg

Clubmaster napszemüveg

A ‘60-as évek szemüveg divatja az elegánsabb stílus kedvelőit sem hagyta hidegen. A világhíres Ray-Ban Clubmaster modell az 1950-es években jelent meg, azonban a ‘60-as években vált igazán közkedveltté. Ebben fontos szerepe volt annak, hogy ismert filmsztárok, híres zenészek és meghatározó fontosságú közéleti személyek gyakran viselték a kiegészítőt.

Tekintse meg Ray-Ban napszemüveg kínálatunkat!
Macskaszem napszemüveg (cat-eye napszemüveg)

Macskaszem napszemüveg (cat-eye napszemüveg)

Rajong a feminin stílusú, retró megjelenésű napszemüvegekért? A már 1960-as években is divatos cat-eye napszemüvegek reneszánszukat élik, így kiváló alkalom lehet az idei nyár egy saját darab beszerzésére. A keskeny keretű, íves vonalú macskaszem napszemüveg remekül fest kerek arcformájú személyeken.

Ismerje meg macskaszem napszemüveg kínálatunkat!

Vision Express: napszemüveg vásárlás szakértőktől

Szeretné ruhatárát kiegészíteni egy vintage megjelenésű, örökzöld napszemüveggel? Üzleteinkben és webshopunkon kiegészítők széles kínálatából válogatva találhatja meg az igényeinek megfelelő darabot. A kedvező árak mellett, garantált a maximális segítség a tökéletes napszemüveg megtalálásában. Tapasztalt kollégáink örömmel segítenek az arcvonásaihoz illeszkedő szemüveg kiválasztásában.


Foglaljon időpontot online!

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került