Kinek áll jól a vastag keretes szemüveg?

Kinek áll jól a vastag keretes szemüveg?

A vastag keretes szemüveg számos különböző csoport körében népszerű. Manapság a befektetési bankároktól kezdve, a művészeken át, a biofarmerekig szinte mindenki büszkén viseli a klasszikus, hipszter-stílusú, vastag keretes szemüvegeket, ám volt idő, amikor mindez még valóban szubkulturális jelenség volt. De vajon kinek áll jól a vastag keretes szemüveg? Cikkünkben erre a kérdésre keressük a választ.

A vastag keretes szemüveg története

Az ötvenes évek Amerikája maga volt a konformizmus, legalább is a többség számára. A kertvárosok biztonsága és unalma ugyanakkor nem mindenki számára volt vonzó: belőlük lett a beat-nemzedék. Bár inkább életstílus-forradalmat hirdettek, a tömegek és a média számára persze a külsőségek alapján volt a legkönnyebb az azonosításuk, így vált meghatározó szimbólummá a fekete, vastag keretes szemüveg is.


És persze a jazz. Nézzük például a korszak egyik legfontosabb és legnépszerűbb bandáját, a Dave Brubeck Quartet-et! Kevés olyan együttes volt, ami ilyen komoly befolyást gyakorolt a modern jazz zenére, és talán egy sem, ahol mindegyik tag szemüveget viselt. A klasszikusan szögletes, vastag keretes szemüveg igazán jól mutatott az elegáns, öltönyös outfit mellé!


Eközben már éledezett egy új zenei irányzat is, a Rock and Roll! Az új őrület új divatot hozott magával, és a szemüvegek ebben már nem játszottak olyan fontos szerepet. Az átmenetet jó érzékelteti a '60-as években népszerű, billentyűse után elnevezett Manfred Mann, akik jazz zenéjükbe már R&B alapú rockot kevertek. Az együttes nem mellesleg a korszak azon kevés rock-zenét játszó bandájának egyike, ahol egynél több tag is szemüveges volt.


A vastag keretek és a szögletes, kontúros szemüveg-formák divatja nagyjából a hatvanas évek második felében ért véget. John Lennon ikonikus, kerek szemüvege már az új időket jelezte, nem is beszélve a virágzásnak induló hippi-mozgalomról, melytől mind filozófiában, mind stílusban is a lehető legtávolabb állt a szögletesség. A 2000-es évektől újra megjelent, mára mindent elborító hipszter stílus azonban nem csak a '40-es évek eredeti hipsztereinek és a beat-nemzedék életfilozófiáját és stílusjegyeit csempészte vissza a jelenbe, de a vastag keretes szemüvegek divatját is újra életre keltette.

A vastag keretes szemüveg előnyei

1. Időtlen megjelenés

A vastag keretes szemüveg kiállta az idő próbáját. Az 50-es évek óta töretlen népszerűségnek örvend és már széles körben kedvelt és viselt darab lett. Ha olyan szemüveget keres, amelyet hosszú évekig viselhet anélkül, hogy kimenne a divatból, akkor a vastag keretes szemüveg az egyik legjobb választás.


2. Tartósság és ellenállóság

Valóban tartós szemüveget keres? Akkor az anyaghasználat mellett a keretvastagságot is érdemes figyelembe venni választáskor. A vastag peremek extra tartást adnak a lencséknek és csökkenhet a keret hajlás és törés kockázata.


3. Fiatalos megjelenés

Az arcformához illeszkedő vastag keretes szemüveg fiatalos megjelenést kölcsönöz. Amennyiben friss és üde megjelenést szeretne elérni, jó választás lehet egy világosabb színű, vastagabb keretű modell.

Kinek áll jó a vastag keretes szemüveg?

A vastag keretes szemüveg számos divatstílushoz jól passzol, így sokak számára jó döntés lehet. A szemüveg kiválasztásakor nem szabad megfeledkezni az arcforma figyelembevételéről. Általában a kerekebb arcú személyek részére nem javasolt a vastagabb, kerek szemüveg amely optikailag kerekebbé teheti az arcot. Míg a szögletes arcvonású személyek részére jó döntés lehet, a lágyabb kerek és vastag keret. Tapasztalt kollégáink örömmel segítenek a tökéletes keret megtalálásában!

Szeretné felfrissíteni ruhatárát egy új kiegészítővel, de nem tudja milyen szemüveget érdemes beszerezni? Következzen három fekete vastag keretes szemüveg!
Barna vastag keretes szemüveg nőknek

Barna vastag keretes szemüveg nőknek

A Michael Kors MK4088 egy stílusos, barna színű, női vastag keretes szemüveg, amely négyzet formája remekül illik több arcformához. A szemüveg átmenetet jelent a formális és informális viselet között, így hordható hivatalos eseményeken és laza baráti összejöveteleken egyaránt.

Megnézem
Klasszikus stílusú szemüveg

Klasszikus stílusú szemüveg

A Versace VE3304 egy téglalap formájú, klasszikus stílusú, vastag keretes szemüveg, amely számos arcformához passzol. A zsanéros kialakítású, fekete színű kiegészítő szinte bármilyen ruhával kombinálható.

Megnézem
Vastag keretes férfi szemüveg

Vastag keretes férfi szemüveg

A Ray-Ban RX5388 egy egyedi megjelenésű, vastag keretes férfi szemüveg. Az elegáns darab remekül kiegészíti a formális munkakörnyezetben viselt inget és öltönyt.

Megnézem

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került