Napszemüveg szemüvegeseknek: éles látás napsütéses időben is

Napszemüveg szemüvegeseknek: éles látás napsütéses időben is

A nyári programok, mint a strandolás vagy a túrázás nehéz helyzetbe hozhatja a szemüvegeseket. Bár a hagyományos napszemüveg lencsék hatékony védelmet nyújtanak a veszélyes ultraibolya sugárzással szemben a szemnek, képtelenek a látáskorrekcióra. A napszemüveg szemüvegeseknek dioptriás lencsével is elérhető. Így a forró, napsütéses hónapban sem kell lemondani az éles látásról! Tudjon meg többet a témáról!

Miért fontos a napszemüveg szemüvegeseknek is?

A nyári hónapokban jelentősen megemelkedik a napsütéses órák száma, és a kellemes idő hatására az emberek több időt töltenek a szabadban. Ennek következtében a szemeket érő ultraibolya sugárzás (UV-sugárzás) jelentősen magasabb. Akárcsak a bőr esetén, a túlzott ultraviola sugárzásnak való kitettség a szem szöveteiben is kárt tehet. Szerencsére a napszemüvegek megfelelő védelmet jelenthetnek a káros sugárzással szemben.

Azonban a napszemüveg szemüvegeseknek nem csupán a lehetséges egészségügyi előnyök miatt fontos. A praktikus kiegészítő segíthet az éles látásban még a vakítóan napsütéses időben is. Ez különösen fontos lehet azoknak, akik sok időt töltenek a szabadban, vezetnek vagy nyaralásra készülnek.

Végül pedig nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a napszemüvegek divatos kiegészítők, amelyekkel feldobható bármely nyári outfit. A megfelelően kiválasztott napszemüveg viselhető hivatalos eseményeken, a vízparton vagy akár egy baráti összejövetel alkalmával is.

Hogyan óvhatja szemét a naptól egy szemüveges?

Aki jól lát távolra, annak egyszerű dolga van, hiszen bármilyen napszemüveget választhat, ami ízlésének és pénztárcájának megfelelő. Viszont, aki látáskorrekcióra szorul, annak minden helyzetben szüksége van szemüvegre. Erre a problémára két megoldás is szóba jöhet.


Dioptriás napszemüveg

Van lehetőség dioptriás napszemüveget készíttetni. Ezekben a napszemüvegekben a lencse már a szükséges korrekcióval egyedileg készül, ráadásul a lencse színe és azok árnyalatai is megválaszthatók. Üzleteinkben és webshopunkban a legnépszerűbb márkák termékei is megvásárolhatóak dioptriás lencsével. Így nem szükséges kompromisszumot kötni az éles látás és a stílusos megjelenés között.


Kontaktlencse napszemüveggel kombinálva

Ha a látásproblémáját kontaktlencsével korrigálja, akkor bármilyen UV-szűrős napszemüveget választhat. Azonban mindig legyen kéznél tartalék szemüvege, hiszen minden eshetőségre fel kell készülni! Ha nincs is dioptriás napszemüvegünk, feltétlenül legyen egy jó tartalék szemüvegünk azokra az esetekre, amikor éppen nem tudunk kontaktlencsét hordani.

Kevésbé ismert tény, hogy a kontaktlencse ugyanúgy véd a káros UV-A és UV-B sugarakkal szemben. Ha a kontaktlencsés megoldást választja, érdemes az alábbi tanácsokat követni:

  • A légkondicionáló és a kontaktlencse nem jó barátok, könnyen kiszáradhat a szeme, ezért mindig legyen tartalék szemcsepp vagy műkönny a környezetében, hogy szükség esetén hidratálhassa a lencséket.
  • Hallgasson a szakemberekre: strandoláshoz, vízi sportokhoz kizárólag a napi cseréjű lencséket viselje, mivel egyedül ezek a lencsék garantálják a leghigiénikusabb megoldást a vízben lévő különböző szennyeződésekkel és baktériumokkal szemben. Használat után mindig dobja el ezeket a lencséket, bármilyen kényelmesnek is tűnik viselésük a nap végén is, így védheti szemei egészségét.

Nyári tippek szemüvegeseknek

A szemüvegeseket számos váratlan kihívás érheti a nyári időszakban. Az alábbi tippek segíthetnek abban, hogy minden szemüveges nyári kihívásra felkészüljön.

  • A melegtől és a hőingadozástól a szemüveglencsék könnyen bepárásodnak. De tudta, hogy már léteznek olyan bevonatok, amelyek, ha nem is teljesen, de valamelyest képesek csökkenteni a párásodás mértékét? Használjon szemüveg törlőkendőt vagy sprayt párásodás ellen!
  • Ha már a tisztításnál járunk, fontos megemlíteni, hogy mindig a megfelelő anyagot használja erre a célra. Semmiképpen se a ruhát, vagy papírzsebkendőt, mert ezek megkarcolhatják a lencsét. Használjon mikroszálas tisztítókendőt!
  • A nyári meleg és a smink egyébként sem jó barátok, de szemüveggel kombinálva egy újabb probléma kerül a képbe. Az orrnyergen lévő alapozó rajta maradhat a szemüvegkereten, foltot hagyva az arcon. Ez úgy előzhető meg, hogy erről a részről alaposan eltávolítjuk a felesleges alapozót egy ecsettel vagy kozmetikai szivaccsal. Majd fixáló púderrel mattítjuk a területet, így megakadályozható, hogy lecsússzon a keret.
  • Ha még így is csúszik a szemüveg, érdemes ellátogatni az optikushoz, hogy korrigálhassa az esetleges meglazult beállításokat.


Készíttesse el legújabb dioptriás napszemüvegét!

Foglaljon online időpontot üzleteinkbe!

Üzlet keresés

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került