Az átlátszó szemüvegkeret sokoldalúsága

Az átlátszó szemüvegkeret sokoldalúsága

A jól kiválasztott kiegészítők tökéletes képet alkotnak egy-egy személyiségtípusról. A színek, a stílusvilág, a minőség mind fontos szerepet játszanak a karakteralkotásban, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy egy szemüveg elkészítése előtt milyen keret lesz a befutó.

Az elmúlt időszakban a divatvilág trendjei előtérbe helyezték az áttetsző holmik piacra dobását – esernyők, eső– és ballonkabátok, táskák, cipők stb. –, így nem véletlen, hogy az átlátszó szemüvegkeretek sem maradtak ki a repertoárból.

A semleges szemüvegtípusok egy egészen új dimenziót alkotnak, és habár a neutralitás alapján sokan arra következtetnének, hogy ezek a változatok csak a visszafogottabb stílus rajongóinak kedveznek, most eloszlatjuk a kételyeket! Az átlátszó szemüvegkeret kifejezetten attraktív tud lenni egy jól elhelyezett kontextusban!


A szemüvegkeret-választás szempontrendszere


A tökéletesen személyre szabott szemüvegválasztás alapja, hogy az ember összes stílusjegye párhuzamba legyen állítva a keret minden tulajdonságával. Egyszerűen úgy is lehet fogalmazni, hogy minden összefügg mindennel, ezért az elsőre jelentéktelennek tűnő részletekre is akkora figyelmet kell szentelni, mintha kizárólag azokon az elemeken múlna a jó döntés.

Attól egy cseppet sem kell tartania, hogy az elképzelt vágyaira és igényeire nem létezik legalább egy szemüvegkeret, mi több, a döntésben éppen a hatalmas választék okoz majd nehézséget. Ezért is fontos a rendelkezésre álló lehetőségek szűkítése az alábbi szempontok szerint!


Első szempont: a saját ízlésvilág meghatározása


Mindennek a kiindulópontja a személyes ízlésvilág körülírása! Azért is érdemes ezzel indítani a keresgélést, mert így már alapjaiban kizárható néhány szemüvegtípus. Hiába, hogy ezzel az olyan verziók is kiesnek, amik lehet, hogy egyébként külső szemmel nézve jól állnának, mivel a szemüveg egy távlati beruházás – aminek egészen sok időre kell megtérülnie és passzolnia –, ezért először feltétlen a személyes igényeket kell kiszolgálja! Tanácsot kérni ugyan minden esetben érdemes, de ne essen abba a hibába, hogy kizárólag a külső visszacsatolásokra alapozza ezt a hosszú távú döntését!


Második szempont: az arcforma pontos megismerése


Hihetetlen ugyan, de a mindennapos tükörbe nézés sem segít abban, hogy az ember kristálytisztán ismerje a saját vonásait. Léteznek nagyon karakterisztikus és könnyen felismerhető arcformák (mint amilyen a kerek arc is), azonban az alaptípusok jegyei a legtöbbször keverednek.

Ezért mielőtt a szemüvegkeretek összes lehetséges verzióját mérlegelés alá veszi, fontos, hogy nagyjából meg tudja határozni a lágyabb és markánsabb arcjegyeit! Egy arcformához kitűnően passzoló szemüvegkerettel egyszerre képes hangsúlyt fektetni azokra a vonásaira, amiket érdemes kiemelni, és egyszerre tudja tompítani az erőteljesebb tulajdonságokat.


Harmadik szempont: a szemüvegkeret színvilága és kontrasztértéke


Az ízlés­– és formavilág kiválasztását mindenképp a színválasztás kell, hogy kövesse! Ilyen szempontból nem feltétlenül jó a „kedvenc színem a piros, ezért a szemüvegkeretem színének is ezt választom” elv követése, mert a keret árnyalatának a haj­–, a szem– és a bőrszínnel kell harmonizálnia.

Abban, hogy a világosabb vagy a sötétebb árnyalatok lesznek-e a befutók, sokat segíthet a keret kontrasztértéke, amit egy fekete és fehér közti mintasorral könnyen meg lehet határozni. Általánosságban igaz, hogy akkor lesz megfelelő egy szemüvegkeret színe, hogyha hasonló sötétséggel rendelkezik, mint a haj vagy a szemöldök, hiszen a kontrasztjáték pozitívumai így képesek megfelelően kirajzolódni.

Ezért jó választás az átlátszó szemüvegkeret


Az átlátszó szemüvegkeretről könnyű azt gondolni, hogy az univerzalitása miatt mindenkinek jól áll majd. Ez az állítás javarészt igaz, de ebben az esetben a korábban emlegetett kontrasztérték még többet nyom a latba, mint egy színes keretnél. Ezért érdemes sorra venni azokat a gondolatokat, amikkel Ön is bizonyosságot nyerhet arról, hogy az átlátszó szemüvegkeret valóban klassz választás.


Az átlátszó szemüvegkeret önkifejezési ereje


A ruhákkal, kiegészítőkkel, frizuraviselettel történő stíluskifejezés egy fontos kommunikációs eszköz, hiszen szavak nélkül üzen az ember személyiségéről. Ugyanakkor, a túl sok markáns ruhadarab, kiegészítő sok esetben kevésbé szerencsés választás. A probléma javarészt egyenlő a feltűnő elemek keverésével és kinyilatkoztatásával, ezért is kézenfekvőbb megoldás, hogyha a semleges kiegészítők vegyülnek a dominánsabb elemekkel.

Ilyenkor remek választás az átlátszó szemüvegkeret, hiszen amíg távolról sokszor láthatatlan, közelről már mégis egy olyan leíró ábrázolásmód, ami rengeteg információt fűz a viselőjéhez. Önkifejezési ereje éppen ebben a sokoldalúságban rejlik: egy halványabb ruhatárral a minimalizmus és letisztultság esztétikumát hangsúlyozza, a sötétebb tónusú, esetleg extrémen mintás megjelenésről pedig nem tereli el a figyelmet – értéket ad hozzá, anélkül, hogy unalmassá válna.


A színtelen szemüvegkeret tartóssága


Az átlátszó szemüvegkeret financiális szempontból is egy kiváló választás. Már önmagában az áttetsző és semleges formula is a tartósságra utal, ugyanis ez a verzió hosszú ideig kiszolgálhatja az optimális megjelenés igényeit.


A semlegesség kiemelkedő pozitívumai


A neutralitás pozitívumairól már esett néhány szó, azonban az egyik leglényegesebb tulajdonságára még nem derült fény. Azon túl, hogy gyakorlatilag egy transzparens szemüveg akár egy ünnepi esemény és egy hétköznapi bevásárlás keretein belül is tökéletesen helytáll, kiemelkedő szerepe van az éjszakai rendezvények alatt és az esti fotókészítések alkalmával is.

Ennek egyszerű oka, hogy az áttetszőség sokkal jobban visszatükrözi a fényt, mint bármelyik másik szín, ezért ilyen esetekben az átlátszó szemüveg különös megjelenést biztosít. Kiemelkedő tulajdonsága még, hogy uniszex, így legyen szó férfi vagy női szemüvegkeret-vadászatról, az áttetsző alternatívák minden nemre és stílusérzékre kiterjedő opciók.


Hangolja össze szemüvegét az öltözködésével!


Az első benyomás alatt megjelenő ruhadarabok, kiegészítők és színvilágok mindig meghatározók. A szemüvegkeret kiválasztásakor érdemes már úgy ellátogatni az optikába, hogy az outfit tükrözze az Ön által leggyakrabban hordott darabok elemi stílusjegyét. Ennek köszönhetően hamar kiderül, hogy egy átlátszó keret mennyire passzol majd az összképhez.

Az sem probléma, hogyha nem minden viselethez illik a szívének kedves szemüveg, akkor kiegészítésként bármikor vásárolhat alkalmi kontaktlencsét. A Vision Express kínálatában mindenre létezik megoldás, a szemüvegkeret-választáshoz nincs is más dolga, mint ellátogatni a legközelebbi üzletbe, és felpróbálni valamennyi típusú szemüvegkeretet!

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került