Napszemüveg választás: inspirálódjon az ikonikus modellekből

Napszemüveg választás: inspirálódjon az ikonikus modellekből

A napszemüveg vásárlás valódi kihívás lehet. Több ezer termék közül megtalálni a személyes adottságokhoz és ízléshez illeszkedő modellt, olyan mint tűt keresni a szénakazalban. A vásárlási folyamatot megkönnyítő cikkek gyakorlati tanácsokkal szolgálnak általában. Ezúttal más megközelítést alkalmazunk. A praktikus tippeken túl, a cikkünkben bemutatott ikonikus darabok remek inspirációt jelenthetnek, amennyiben bizonytalan. Következzenek a világsztárok által viselt szemüvegek!

Ikonikus napszemüvegek

Egy stílusos napszemüveg éppúgy ikonikussá tudja tenni valakinek a megjelenését, mint egy jellegzetes frizura vagy ruha. Alábbi összeállításunkban olyan zenészeket gyűjtöttünk össze, akiket nem csak a hangjuk, hanem szemüvegük, napszemüvegük is világhírűvé tett.

John Lennon

A Beatles egykori gitárosa vitathatatlanul azok közé a zenészek közé tartozik, akik komoly hatást gyakoroltak a rockzene fejlődésére. Lennon (nap)szemüvegei épp olyan egyediek, mint a stílusa. Legyen szó napszemüvegről vagy szemüvegről, John Lennont szinte kizárólag kerek, fémkeretes változatot viselve lehetett látni. Vitathatatlanul divatot teremtett ezzel a jól felismerhető kerettel, mi sem mutatja ezt jobban, minthogy ezt a típust gyakran John Lennon-fazonként emlegetik. Talán J. K. Rowling is róla mintázta kis hőse okuláréját?

Tekintse meg kerek formájú napszemüvegeinket!

Bono

Bono, azaz Paul David Hewson, a U2 énekese gyakorlatilag kizárólag narancssárgára vagy kékre színezett napszemüveglencse mögül tekint a világra. A leginkább hegesztőszemüvegre emlékeztető darabok Bonon kívül valószínűleg az égvilágon senkinek nem állnának jól, ellenben őt már el sem tudnánk képzelni nélküle. Legyen szikrázó napsütés vagy félhomály, beltéri sajtótájékoztató vagy tengerpart, ő nem tágít, és hűséges kedvenc napszemüvegéhez. Amikor a Rolling Stone című lap megkérdezte, miért viseli állandóan, azt válaszolta, hogy részben hiúságból, részben pedig a fényérzékenysége miatt. Kedvenc márkái egyébként a Bulgari és a Dolce & Gabbana.

Elton John

Sir Elton John neve szintén mindenki számára ismerősen cseng. A jellegzetes hangú énekes outfitjének nélkülözhetetlen része a szemüveg, ami szinte minden alkalommal színes - vagy a lencse, vagy a keret, vagy mindkettő. Több mint valószínű, hogy Sir Eltonnak minden zakójához, ingjéhez és hajszínéhez van megfelelő napszemüvege. Ezt a fajta odafigyelést csak irigyelni tudjuk, és bár valószínűleg több stylist áll készenlétben mögötte, Elton John mindig, minden napszemüvegében valódi ikon.

Vigyen színt a mindennapjaiba, és válassza az Emporio Armani zöld modelljét!

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne, azaz a Sötétség Hercege, a Black Sabbath metálzenekar énekese mintha listánk eddigi szereplőit szintetizálná. Jellegzetes kerek napszemüvege John Lennonét idézi, a lencse viszont nála szinte mindig színes: narancs, kék, lila vagy a legtöbbször természetesen fekete. Hosszú fekete hajával, erős sminkjével összetéveszthetetlen jelenség, aki még 66 évesen is stílusos. Trendteremtő erejét mutatja az is, hogy pár fontért már rendelhetünk Ozzy Osbourne-napszemüveget a szivárvány minden színében.

Válasszon színes lencsés Polaroid napszemüveget!

Stevie Wonder

A több mint ötven éve zenélő Stevie Wonder születése után nem sokkal – feltehetően zöldhályog miatt – megvakult, így azóta szinte kizárólag napszemüvegben látható. Stevie Wonder nem kevesebb, mint 18 alkalommal nyert Grammy-díjat, de valószínűleg még ennél is több különböző napszemüvege van otthon. A klasszikus fazonok mellett, előszeretettel visel modernebb darabokat, sőt, láthattunk már rajta színes keretes szemüveget is – persze csak módjával.

Tekintse meg a képen látható Ray-Ban napszemüveget!

Így könnyíthető meg a napszemüveg vásárlás

A fenti példák nem biztosítottak kellő mértékű inspirációt a választáshoz? Aggodalomra semmi ok, a következőkben bemutatjuk a napszemüveg vásárlás legfontosabb lépéseit.


1. A keret meghatározása az arcforma- és méret alapján

Érdemes elsőként a napszemüveg keretének formáját és méretét meghatározni. Az előbbihez az arcformát érdemes alapul venni.

Szemüvegkeret választás arcforma alapján:

  • Szív alakú arc: Ehhez az arcformához bármely szemüvegkeret jól passzol. Érdemes észben tartani, hogy a fémes keret eleganciát, míg a karakteres, vastagabb keret fiatalos megjelenést kölcsönöz.
  • Gyémánt alakú arcforma: Érdemes ovális, kerek, hatszögletű, pantó és négyzetes kereteket választani a gyémánt alakú arcformához.
  • Ovális alakú arcforma: Az ovális arcon a legtöbb szemüveg jól áll. A kerek és geometrikus keretek jelentik a legjobb választást az arc természetes szépségének kihangúlyozásához.
  • Szögletes alakú arcforma: A szögletes archoz a kerek és macskaszem keretek passzolnak leginkább.
  • Kerek alakú arcforma: A kerek archoz leginkább illeszkedő formák a szögletes és hatszögletű keretek.


Hogy található meg az ideális napszemüveg keretméret? Ehhez az alábbi két egyszerű szabályt érdemes követni:

  • Válasszon olyan napszemüveg keretet, amelynek lencseszélessége, vagyis a lencse vízszintes átmérője a legszélesebb pontján, nem nagyobb, mint arcának legszélesebb pontja.
  • Döntsön olyan napszemüveg keret mellett, amelynek lencse magassága nem nagyobb, mint a szemöldök vonalának teteje.


2. Lencse választás a személyes preferenciák szerint

Sikerült megtalálni a tökéletes keretet? A szemüveg vásárlás következő lépése a lencse választás. Fontos, hogy ne csupán esztétikai megfontolásokat vegyen figyelembe a lencse kapcsán. A nap által kibocsátott ultraibolya sugarak kárt tehetnek a szemben. Azonba a káros ibolyántúli sugarakkal szemben hatékony védelmet jelenthetnek az UV-védő lencsék.

Nem szeretne az éleslátás és a szem biztonsága között választani? A dioptriás napszemüveglencse segítségével a kiválasztott napszemüveg nem csupán lehengerlő megjelenést és UV-védelmet, de tökéletes látást is nyújt.


3. Napszemüveg márka választás

A keret és lencse választást követően következhet a napszemüveg márka kiválasztása. Kínálatunkban, a teljesség igénye nélkül az alábbi márkák érhetőek el:


4. Napszemüveg vásárlás online vagy üzleteinkben

A fenti lépéseket követve sikerült a tökéletes modell kiválasztása? Akkor eljött a folyamat utolsó állomása: a napszemüveg vásárlás. Üzleteinkben és weboldalunkon több ezer modell közül válogathat! A széles kínálatunk és kedvező áraink mellett, használja ki tapasztalt kollégáink tanácsadását.

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került