Szemüveg frufruval? Ezekre érdemes odafigyelni!

Szemüveg frufruval? Ezekre érdemes odafigyelni!

Ha szemüveghez passzoló frizurákról beszélünk, a frufru mindenképp az egyik kulcsfontosságú kérdés. A dilemma általában vagy az, hogy vágasson-e frufrut a meglévő szemüveghez, vagy az, hogy milyen keretet válasszon, ha frufrusként szemüveges is lesz. Bár a szemüveg frufruval kiválóan kombinálható, azonban van pár fontos dolog, amelyre érdemes odafigyelni a hibátlan megjelenés érdekében. Cikkünkben ezeket mutatjuk be.

Szemüveg frufruval? Tippek a tökéletes megjelenéshez!

1. Válasszon olyan frufrut, ami illeszkedik meglévő szemüvegéhez

Sokan anélkül ülnek le a fodrász székébe frufrut vágatni, hogy alaposan végiggondolnák, hogy fog mutatni az új frizura a már meglévő szemüvegükkel. Természetesen ez a párosítás fantasztikusan jól is állhat – de sajnos az is előfordulhat, hogy úgy fog festeni, mintha az egész arca csupa haj, üveg és műanyag keret lenne.

A legfontosabb, amire figyelnünk kell, ezúttal is az arcforma lesz. Az ember arca nagyjából 3 részre osztható: a homlok, a szem területe – ami a szemöldök vonalától nagyjából az orr feléig tart –, illetve az orr alsó felétől az állcsúcsig tartó rész. Ez a három rész – ideális esetben – nagyjából ugyanakkora. Na de mikor van ideális eset? Persze, soha.

Ha a homloka domináns, és hozzávetőlegesen annyi helyet foglal el, mint az arca többi része összesen, akkor a frufru tökéletes választás lehet. Ha nincs szemüvege, akkor nem is kell hezitálnia. De mi van akkor, ha szemüveges? Ha a magas homlok mellett az arca középső része a legkisebb, akkor egy vastag szemüvegkerettől nagyon „összemosódik” az arca. És itt érkezünk el a következő fontos ponthoz, a szemüvegkeret formájához.


2. Válasszon a frizurához illeszkedő keretet

Mindenki, aki szemüveget hord tudja, hogy egy szemüveg rengeteget dobhat a megjelenésen – ahogy rengeteget ronthat is. Szemüvegkeretünkkel is az arcunk szebb vonásait akarjuk hangsúlyozni, akárcsak egy sminkkel. Így például, ha viszonylag széles az arccsontja és az állkapcsa is (tehát szögletes az arca), akkor vastag keretes szemüveget semmiképpen sem szabad választania. Válasszon inkább oversized, világos színű, cicaszem formájú szemüveget, ami lágyabbá teszi a vonásait, és eltereli a figyelmet a széles állkapocsról.

Frufruvágatáskor mindenképp figyelje meg, melyik az a vonal, amit a szemüvegkerete kihangsúlyoz. Ha ez a vonal jót tesz az arca formájának, akkor kövesse le a frufrujával. Ha viszont éppen előnytelen, akkor próbálja a frufruval ellensúlyozni.


3. Vegye figyelembe a színharmóniát a frizura választáskor

Általánosságban elmondható, hogy ha a haj- és bőrszíne között nincs túl nagy különbség, akkor nyugodtan vágasson frufrut és bátran választhat bármilyen szemüveget. Jöhetnek a sötét színek, a vastag keretek, a feltűnő darabok. Ha viszont nagy a kontraszt az arcszíne és a hajszíne között, akkor gondolkozzon el alaposan a frufrun. Ha sűrű, tömött, egyenesre vágott frufrut készíttet, és még szemüveges is, akkor mindez túl sok lehet. Ilyen esetben válasszon oldalfrufrut, vagy lazább, ritkásabb fazont. Akár próbálja ki a most divatos, teljesen átlátszó műanyagkeretet, vagy a világos pasztellszíneket, amelyek nem „nyomják össze” az arcát.

Persze van egy szabály, amit mindenek felett tartson be: ha szeretne frufrut, és igazán erre vágyik, akkor próbálja ki! Hiszen nem veszíthet semmit, legrosszabb esetben rájön, hogy más fazon jobban illeszkedik vonásaihoz.


4. Új frufrus haj vágása esetén vigye magával a szemüveget

Frufrus hajat szeretne és szeretné elkerülni a szemüvegcserét? Habár a szemüveg frufruval jól kombinálható, érdemes körültekintően eljárni a fazon váltáskor. Akkor vigye magával a fodrászhoz a szemüveget, így biztosra mehet abban, hogy az új frizura illeszkedik a meglévő kerethez.

Frufru fajták és szemüveg ajánlások

1. Egyenes frufru vastag keretes szemüveggel

Az egyenes frufru egyike a legnépszerűbb női hajviselet. Az örökzöld stílusú, egyszerű megjelenésű hajhoz válasszon vastagabb peremmel rendelkező kereteket, amelyek kiegészítik frufrujának szerkezetét, miközben a figyelmet az arc középpontja felé terelik.


2. Rövid frufru kerek szemüveggel

Rövid frufru esetén az egyik legjobb választást a kerek keretes szemüvegek jelentik. A hamisíthatatlan hipszter megjelenés remekül kombinálható egy beanie sapkával.


3. Függöny frufru oversized szemüveggel

A függöny frufru kirobbanóan népszerűvé vált az elmúlt években. Nem véletlen, hiszen a divatos megjelenésű frizura könnyen ápolható és sokféleképpen hordható. Az ovális arcon kifejezetten előnyös hajviselethez remekül passzolnak a túlméretezett szemüvegek.


4. Ferde frufru

A ferde frufru a kerek és szögletes arcú nők kedvenc viselete, amelyhez a keskeny vonalú, szögletes vagy hatszögletű formájú keretek illeszkednek a leginkább. Ezek határozottá teszik az arcát, míg az ovális formák keskenyítik, nyújtják.

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került