Hiphop ruházat: tippek a laza megjelenéshez

Hiphop ruházat: tippek a laza megjelenéshez

A hiphop művészeti irányzat és kultúra, amely az 1970-es években született Bronxban. A nagy hatású mozgalom alapjaiban formálta át a könnyűzenét. Fontos azonban, hogy a hiphop nem csupán egy zenei irányzat. A szubkultúra négy legfontosabb alappillére a rapzene, a DJ-zés, a breaktánc és a graffitizés. A nagy hatású kulturális irányzat a divatot is jelentősen befolyásolja. A hiphop ruházat megtestesíti a nonkonformizmust, a lázadást és a lazaságot. Cikkünkben bemutatjuk, hogy ültethető át a mindennapokra a szubkultúra stílusa.

A hiphop rövid története

Az hiphop New York Bronx kerületében született meg az 1970-es években. A kulturális mozgalom kialakulásában fontos szerepe volt a területen jelentkező nagyfokú szegénységnek, munkanélküliségnek és növekvő számú erőszakos bűncselekményeknek. A zenei műfaj pionirjainak tekintett Afrika Bambaataa, Kool Herc és Grandmaster Flash voltak az első jelentősebb hiphop előadók, akik 1973-ban váltak széles körben ismertté. A hiphop zene megjelenését megelőzte a sokak által “old school” érának nevezett időszak, amely 1970-1985 között volt. Ezt követően érkezett az úgynevezett “aranykorszak”, 1985-1995 között. Erre az időszakra jellemző volt a gyümölcsöző és bátor zenei kísérletezés, így több alműfaj jelent meg, többek között a gengszterrap, hardcore hiphop és G-funk. A zenei sikerekhez nagymértékben hozzájárul a leszakadó társadalmi rétegeket hatékonyan megszólító, társadalom- és rendszerkritikus szöveg. Hála a fokozatos növekvő népszerűségnek, a kultúra más területekre is hatást gyakorolt. Fokozatosan kezdett elterjedni a hiphop ruházat és képzőművészet számos formája.

Így illeszthető be a hiphop ruházat ruhatárába

Szeretné öltözködésével kifejezni a zenei stílus iránti elköteleződését? Szívesen tenné izgalmasabbá hétköznapi outfitjeit a hiphop ruházat elemeivel? Következzen pár izgalmas ruhadarab, amellyel érdemes kísérletezni a hiphop szerelmeseinek.

1. Snapback baseball sapka

A snapback baseball sapka jól felismerhető stílus eleme a hiphop öltözetnek. A sapka különlegessége, hogy hátul állítható a fejméret szerint a fejfedő mérete. Szemben a fullcap baseball sapkákkal, melyeknek fix fejmérete, a viselő egyéni igényeihez igazíthatja a fejfedőt.


2. Sportcipő

A hiphop ruházat visszatérő eleme a sportcipő (vagy, ahogy a szubkultúrában nevezik, a sneaker), amelyet általában élénk színekben és extravagáns dizájnnal viselnek. Kedveltek a kosaras cipők, amelyek jól illeszkednek a többi figyelemfelhívó ruhadarabhoz.

3. Kapucnis pulóver

Nem lehet teljes a hiphop ruházatról szóló lista a kapucnis pulóverek említése nélkül. A nagyméretű, komfortos és gyakran mintás felsők kényelmes viseletet jelentenek sportoláshoz, baráti találkozókhoz vagy akár informális munkakörnyezethez.


4. Nagy méretű póló

Akárcsak a pulóverek esetén, a pólóknál is a nagyobb méret (oversized fit) a népszerű a hiphop rajongók körében. Ezeket a darabokat nehezebb megtalálni a mainstream ruha üzletekben.


5. Laza farmer nadrág

A hiphop ruházat ikonikus eleme a laza, bőszabású farmer nadrág. Ezt gyakran a csípő vonalánál viselik, amely tovább fokozza a nadrágszárak buggyosságát. A viselet jól kombinálható a fenti ruhadarabokkal.

Szemüvegek, amelyek illeszkednek a hiphop stílushoz

A hiphop egyik leghíresebb és kultikus alakja nem más, mint 2Pac, akinek albumai több, mint 75 millió példányban keltek el világszerte. Ő volt az egyik főszereplője a keleti- és nyugati-parti rapperek között kialakult konfliktusnak, miután összetűzésbe került Notorious B.I.G.-vel és kiadójával. 1996. szeptember 7-én, Las Vegasban meglőtték és nem élte túl sérüléseit. Az előadó stílusa és szövegei a mai napig meghatározóak, nem véletlenül, hiszen nagyon sajátos ízlése volt, ezt az arany keretes, egyedi tervezésű szemüveg is jól mutatja. Ha szeretne inspirációt meríteni a hiphop óriások stílusából, akkor tekintse meg arany napszemüveg kínálatunkat!


Snoop Dogg debütáló albuma, a Doggystyle 1993-ban jelent meg és rögtön az első helyen nyitott a Billboard listán. Már az első héten egymillió kelt el belőle, azóta négyszeres platinalemez lett. Snoop azóta megfordult a reggae szcénában is, Snoop Lion néven, most pedig a híres TV-szakács, Martha Stewart oldalán brillírozik. Snoop rengeteg emlékezetes dallal ajándékozta meg az emberiséget, stílusával pedig rajongói millióit inspirálta. Kedveli a napszemüvegeket, de szemüvegesként szeret izgalmas keretekhez nyúlni. Böngésszen a Gucci napszemüvegek között és találja meg saját extravagáns darabját!


A Tribe Called Quest 1985-ben debütált és hatalmas sikereket ért el egészen a kilencvenes évek végéig. Az együttes kitaposta az utat az alternatív hiphop előadóknak, hiszen ők is innovatív módon alkottak ebben az irányzatban. Stílusuk a zenéjükhöz hasonlóan különleges volt és előszeretettel keverték a rap szcéna öltözeteit, hippi és etno darabokkal. Q-Tip, a zenekar egyik tagja már a kezdetekor szívesen viselte szemüvegét, míg régen egy kerek darabot, addig ma inkább a szögletesebb formákat részesíti előnyben. Szívesen beszerezné saját hiphop napszemüvegét? Akkor tekintse meg Prada modelljeinket!


Missiy, a rap és az R&B egyik legmeghatározóbb női alakja, nem csak zenéjéről és innovatív videóiról híres, hanem produceri tevékenysége sem elhanyagolható. Olyan előadókat támogatott, mint Aaliyah, Ciara vagy Mariah Carey, akik Missy mellett értek el karrierjük csúcsára. A rapper és producer stílusa mindenképpen egyedi és sajátos, imádta a különleges jelmezeket és ruhákat, ahogyan a feltűnő napszemüvegeket is, amelyeket még ma is előszeretettel visel.


Tekintse meg szemüveg és napszemüveg kínálatunkat

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került