Milyen szemüveg passzol a barna hajhoz?

Magyarországon, és általánosságban véve Közép-Európában a barna az egyik leggyakoribb hajszín. Bár a barna a világosbarnától egészen a feketébe hajló hajszínig sok árnyalatot magában foglal, de összességében a barna hajú szemüvegeseknek könnyű dolga van, ugyanis sokféle keret is remekül illik a hajszínükhöz. Bár természetesen nemcsak a hajszín (és tágabban véve a szem-, illetve a bőrszín) számít, hanem az arc formája is fontos tényező, jó tudni, hogy milyen széles palettáról választhatunk új szemüveg vásárlása esetén. Összefoglaltunk pár tanácsot, amelyek segítséget nyújthatnak az ideális árnyalat megtalálásához.

Ökölszabályként azt mondanánk, hogy világosbarna, esetleg szőkésbarna hajjal vagy a sötétebb, vagy kifejezetten világos árnyalatok felé érdemes menni, mert a közepesen sötét színek sajnos nem állnak jól a világosbarna hajúaknak. Ha a hajszíne, illetve a szeme színe inkább hidegebb árnyalatú, a világos árnyalatokkal (pl. ezüst, pasztell, áttetsző) szolid, visszafogott hatást érhet el. Ha pedig karakteres, kontrasztos megjelenésre vágyik, válasszon kifejezetten sötét színeket, például feketét vagy sötétkéket.

Ha a haja és a szeme színe a közepes tartományba esik, nem tud mellényúlni egy meleg színárnyalatú kerettel. A fémes színekből az arany- és rézszínű keretek a legmegfelelőbbek ehhez a hajszínhez, de ha inkább a bevállalósabb darabokat választanánk, nyugodtan körülnézhet a fa keretek között is. A műanyag keretek közül a zöld, a piros és a bordó szintén remek választás. A barna nem meglepő módon szintén működik, de van még egy tuti befutó: a teknősmintás szemüvegek remekül illenek a legtöbb közepes barna színárnyalathoz!

És mit válasszanak a sötétbarna hajúak? A fémszínek, illetve a földszínek jó választást jelenthetnek. A piros, a bronz, az arany és a zöld árnyalatai szintén működhetnek, és érdemes egy sötétebb teknősmintás keretet is megpróbálni!

Reméljük, sikerült némi útmutatást adnunk a barna hajúaknak, de szakértő kollégáink szívesen segítenek a megfelelő keret kiválasztásában!


Tekintse meg szemüvegeinket!


Cikk ajánló – cikkek

A szív alakú archoz passzoló szemüvegtípusok

A szemüvegkeret kiválasztásakor fontos, hogy kellő figyelemmel megvizsgálja az arcvonásait. Ha a tükörbe nézve azt látja, hogy az arc legszélesebb pontja a homlok és a vonások az áll és az állkapocs irányába szűkülnek, akkor nagy valószínűséggel Önnek fordított háromszög, avagy szív alakú arca van. Mire érdemes ilyenkor odafigyelnie? Elsősorban a markáns karakterjegyek lágyítására!
Tovább

A szemfáradtság okai, tünetei és kezelése

A szemfáradtság napjainkban sokakat érint, a szemfáradtság tünetei megnehezíthetik a hatékony munkavégzést és a koncentrációt. Posztunkban körbejárjuk, mit tehetünk a szemfáradtság ellen, milyen lehetőségek vannak a szemfáradtság kezelésére és megelőzésére. 
Tovább

Stílusosan az őszi napsütésben is!

Rohan a világunk, mi pedig szaladunk utána. Pörgünk egész héten, ellátjuk feladatainkat. Munkába járunk, kerülgetjük az embereket a villamoson, sorban állunk este a boltban, de sokunknak végig egy dolog jár a fejében, hogy milyen jó érzés lesz mindezeket a teendőket hét végére magunk mögött hagyni, és egy kicsit kikeveredni a szabadba.
Tovább

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került