Ilyen volt a 90-es évek divatja

Ilyen volt a 90-es évek divatja

Szívesen nosztalgiázik? Szeretné megismerni, milyen volt az ezredforduló előtti uralkodó öltözködési trend? Inspirációt keres outfitjéhez vagy lelkesedik a divattörténet iránt? Cikkünkben bemutatjuk, milyen volt a 90-es évek divatja!

90-es évek ruha divat: darabok, amik ma is jól mutatnak

A 90-es évek divatja sokszínű, töredezett és napjaink öltözködési trendjeit is befolyásoló. Erre a korszakra jellemzők jellemzők a mintás pólók, szakadt farmernadrágok, kerékpáros rövidnadrágok, bőrdzsekik és sportcipők. A következőkben bemutatjuk a 90-es évek stílusjegyeit hordó, legizgalmasabb darabokat.

Bakancs

Az korszakban megerősödő punk és egyéb alternatív zenei mozgalmak terjedésével a mainstream divatba is beszivárogtak a bakancsok. A rocker szubkultúrára jellemző lábbeli napjainkban is népszerű.

Choker nyaklánc

Tekintsen meg bármilyen tinédzserekről szóló filmet vagy sorozatot a 90-es évekből és garantáltan feltűnik a szoros, többnyire fekete színű nyaklánc, amelyet a női szereplők viselnek. A choker nyaklánc a 90-es évek divatja, amelyet előszeretettel viselnek a nosztalgikus divat trendekre nyitott fiatalok ma is.

Flanel ingek

Kevés ikonikusabb ruhadarab van az ezredforduló előtti évekből, mint a flaneling. A praktikus viselet jól kombinálható, farmernadrággal, bőrdzsekivel és sportcipővel. A lezser, vintage outfit tökéletes választás az egyetemen, informális dresszkódú munkahelyen vagy baráti találkozókon.

Magas derekú farmernadrág

A magas derekú farmernadrág divat korszakokon átívelő népszerűsége a 90-es években sem tört meg. Férfiak és nők gyakran kombinálták a magasított csípőjű nadrágokat vastag, sötét színű övekkel és világos színű sportcipőkkel.

Széldzsekik

Mi a közös a 90-es évek rave party eseményeiről és sport eseményeiről készült videókban? A válasz: a tracksuit! A 90-es évek divatjának meghatározó részét jelentik a széldzsekik és a sportnadrágok.

Övtáska (hasitasi)

Az övtáska, vagy más néven hasitasi, a 90-es évek ruhakollekciójának visszatérő eleme. A praktikus, kis méretű táska viselhető a derékon vagy a testen keresztben. Bár a kortárs streetwear divatban kevésbé fordul elő, visszatérése a közeljövőben sokak szerint várható.

90-es évek divatja a szemüvegekben

Az utóbbi években uralkodó trenddé vált a grunge stílus, ami a kilencvenes évek divat-terméke. Idézzük fel a kor legnépszerűbb alakjainak napszemüvegviselési szokásait!

Hangsúlyos fém

Az évtized elején végtelenül népszerű fazon volt, több hírességet is meghódított a hangsúlyos fém szemüveg. Ezekben a modellekben közös volt a markáns fémből készült keret, amely jól illeszkedett a kor divatos öltözetéhez.

Lássuk sárgán a világot

Egy újabb trend, ami meghódította ezt a korszakot: a színezett lencsés, vastag keretes napszemüvegek. A sárga színű lencsék már a 60-as években is hódítottak, de ebben az időszakban, egyrészt a fiúbandáknak köszönhetően, újra szárnyra kapott ez a stílus. Később megjelentek a piros és kék variációk is, de mégiscsak a sárga szín dominált.

Kerekített cat-eye

Nem lehet a kilencvenes évekről beszélni a Spice Girls nevű zenekar nélkül, akik a lánybandák alfái és omegái. Mindenki úgy akart felöltözni, mint Ginger Spice vagy Posh, esetleg Baby. Stílusuk egyedi és ikonikus, a napszemüvegeknél azt láthatjuk, hogy változó fazonokat hordtak, de nagyon népszerű a kerekített, cicás napszemüveg is. Ebben az időszakban egyébként ez az egyik legnépszerűbb fazon, amit rengetegen hordtak mind a hírességek, mind a rajongók.

Színes plasztik

Talán még emlékszik arra az őrületre, mikor talpig rózsaszínbe öltöztek a lányok és minden passzolt mindenhez. Ez volt a színes napszemüvegek időszaka, a vastag, kissé áttetsző műanyag keretekkel és fekete lencsékkel.


Tekintse meg napszemüvegeinket!

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került