A szív alakú archoz passzoló szemüvegtípusok

A szív alakú archoz passzoló szemüvegtípusok

A szemüvegkeret kiválasztásakor fontos, hogy kellő figyelemmel megvizsgálja az arcvonásait. Ha a tükörbe nézve azt látja, hogy az arc legszélesebb pontja a homlok és a vonások az áll és az állkapocs irányába szűkülnek, akkor nagy valószínűséggel Önnek fordított háromszög, avagy szív alakú arca van. Mire érdemes ilyenkor odafigyelnie? Elsősorban a markáns karakterjegyek lágyítására!

A szív alakú arc stílusjegyeiről bővebben


Legyen szó frizura– vagy szemüvegválasztásról, mindkettő esetében fontos, hogy a döntés alkalmával a szempontok ne kizárólag a funkcionalitásra, de az esztétikusságra is rámutassanak. Ahhoz, hogy erről meg tudjon győződni, meg kell ismernie az arcának azon típusjegyeit, melyek optikai finomhangolást igényelnek. A szív alakú arc sajátosságai között a leginkább észrevehető és megkülönböztethető jegyek a következők:

 • keskeny, hegyes áll (az arc legkeskenyebb része),
 • szélesebb homlokrész (az arc legszélesebb része),
 • kitüremkedő markánsabb arccsont.

Ideális szemüvegtípusok szív alakú archoz: tippek, amikkel könnyebb a választás


A szív alakú, avagy a fordított háromszög arcforma jellegzetességei rámutatnak azokra a pontokra, melyeket érdemes ellensúlyozni a szemüvegkeret formájával. A lehetséges alternatívák szűkítéséhez sokat segít azoknak a típusoknak a meghatározása, melyeket jó, hogyha rövid úton elfelejt.

Ilyennek számít minden olyan keret, ami kiemeli a szemöldököt, ugyanis ilyenkor a tekintet azonnal tovább vándorol a szélesebb homlokra. Mivel éppen ennek a területnek a lágyítása a cél, előnyös kerülni a kifejezetten sötét vagy mintás verziókat is. Ezzel ellentétben minden forma és típus szóba jöhet, ami kiegyensúlyozza az arc változó szélességét, például:

 • vékony szárakkal rendelkezik,
 • csupán félszegélyes vagy teljesen szegély nélküli,
 • világos árnyalatú.


Jó választás lehet még:


 1. az ovális szemüvegkeret: és emellett gyakorlatilag minden lekerekített szemüvegtípus. Ennek oka nem más, minthogy a szögek nélküli formák tökéletes kontrasztot hoznak létre az arc karakterességével szemben, puhítják az éleket, segítségükkel az arccsont már nem is tűnik olyan hangsúlyosnak.
 2. a félszegélyes (damilos)/szegély nélküli (fúrt) szemüvegkeret: amely már említésre került. De hogy miért is? Nem más okból kifolyólag, minthogy minden minimalista és perem nélküli opció eltereli a figyelmet az arc erősebb vonásairól. Ezért is került elő a világos szín is, hiszen a visszafogottság lágyítja a vonásokat.
 3. a téglalap alakú szemüvegkeret: ami elsőre furcsán hangzik azok után, hogy végig az élek eltüntetéséről esett szó. A téglalap forma viszont mégis más, ugyanis az arc görbéit pozitívan hangsúlyozza, pláne, hogyha egy finom árnyalatú vagy egy fém keretre esik a választás.
 4. az „aviátor” (pilóta) szemüvegkeret: ami már a kerek arc kapcsán is szóba került – mondhatni, hogy ez a keret egy aduász. A szív alakú arcforma esetén azért lehet jó döntés, mert az arc alsó részének (áll és állkapocs) is plusz szélességet ad, ezzel kiegyenlítve a differenciát.
 5. a macskaszem szemüvegkeret: ami a pilóta szemüveghez hasonlóan klasszikus, és sok arcformához illő típus. A hollywoodi életstílust idéző „cat eye” keretek és a szív alakú arc azért egy tökéletes kombináció, mert a felfelé ívelő forma a keskenyebb homlok illúzióját kelti.


Üzleteinkben az esztétikai szempontok mellett, szakértőinktől optikai segítséget is kaphat.

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került