Szemüvegtisztítási tippek a hosszú élettartamért

Szemüvegtisztítási tippek a hosszú élettartamért

A szemüveg a legtöbb ember számára hosszú távú, sok éves elköteleződést és befektetést jelent. Ezért nem mindegy tehát, hogy egy szemüveget mennyi ideig tudunk hordani. És hogy min múlik ez? A szemüveg élettartama múlhat természetesen a megvásárolt szemüveg minőségén, de nagymértékben meghatározzák a lencsetisztítási szokásaink is. Mikre kell odafigyelni? Cikkünkből megtudhatja!

Mit NE csináljunk?

A szemüveg tisztítása nem bonyolult, de van pár dolog, amit mindenképpen érdemes kerülni. A szemüveglencsék és a felületkezelésre használt bevonatok kemény anyagból készülnek, de bizonyos anyagok és környezeti hatások mégis ki tudják őket kezdeni. A helyes tisztítási szokásokkal ezt elkerülhetjük. Mire is kell odafigyelni?


1.   Ne használjuk a pólónkat!

A ruhákban található rostok megkarcolhatják a lencsét, így akármilyen csábító, ne használjuk a ruházatunkat erre a célra.


2.   Kérjünk extra felületkeményítést!

Bár ez inkább a gyermekekre jellemző, érdemes kiemelni, hogy a nyállal való „tisztítás” nemcsak nem higiénikus, de hatékonynak sem nevezhető. Helyette inkább kérjünk extra felületkeményítést a lencsékre.


3.   Ne használjunk háztartási üvegtisztítót!

Ezek a készítmények tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek károsíthatják a lencsék bevonatait.


4.   Ne használjunk papírtörlőt és zsebkendőt!

Bár a papírtörlő és a zsebkendő használata kézenfekvő megoldásnak tűnhet, a papírban található farostok koptathatják, karcolhatják a lencséket.


És hogyan érdemes akkor tisztítani egy szemüveget?

Most következzenek akkor azok a tippek, amelyekkel tovább használhatjuk a szemüvegünknek.


1.   Mindig két kézzel vegyük le a szemüveget!

Ezzel elkerülhetjük a keret szárait rögzítő csuklók elfáradását, kilazulását. Mindkét kezünkkel a szárat fogjuk meg, így nem is kenjük össze a lencsét az ujjainkon található zsírral.


2.   Érdemes minden reggel megtisztítani a lencséket.

A rendszeres tisztítással nem csak a látásélményünket tesszük jobbá, hanem tovább is használhatjuk a kedvenc szemüvegünket.


3.   A szemüveg tisztítása előtt mossunk kezet!

A kezünkről is kerülhet szennyeződés a lencsékre, ezt így elkerülhetjük.


4.   Használjunk langyos vizet és tisztító sprayt!

A forró víz használatát azért kerüljük, mert a magas hőmérséklet kárt tehet néhány bevonatban. A tisztító spray a legmegfelelőbb megoldás.

Tisztító spray kínálatunkat itt lehet elérni: https://www.visionexpress.hu/hu/kiegeszitok/szemuvegtisztito-spray-295-ml-2767


5.   Használjunk rostmentes törlőkendőt vagy mikroszálas kendőt!

Ezekben nincsenek olyan durva, kemény rostok, amelyek megkarcolhatják a lencsét. Fontos megemlíteni, hogy ezen textilek mosásához ne használjunk vízlágyítót!


Ha betartjuk ezeket a tippeket, hosszú ideig viselhetjük a kedvenc szemüvegünket.


Új szemüveget vásárolna? Tekintse meg kereteinket!


Cikk ajánló – cikkek

Ilyen volt a 90-es évek divatja

Ilyen volt a 90-es évek divatja

Szívesen nosztalgiázik? Szeretné megismerni, milyen volt az ezredforduló előtti uralkodó öltözködési trend? Inspirációt keres outfitjéhez vagy lelkesedik a divattörténet iránt? Cikkünkben bemutatjuk, milyen volt a 90-es évek divatja!
Tovább

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került