Smink kék szemhez: tippek és tanácsok

Smink kék szemhez: tippek és tanácsok

A világon élő emberek mindössze 10%-a büszkélkedhet kék szemmel, ráadásul nincs két ugyanolyan kék szempár. Ez a szín egyébként egy genetikai mutáció következményeként jött létre, az évszázadok során az emberiség pedig kiemelkedő szereppel ruházta fel a kék szeműeket: máig az egyik legszebb és legvonzóbb adottságnak tartják.

Általános tanácsok

Tudta, hogy a kékszeműség a legújabb szemszín a világ történelmében? Egy Koppenhágai Egyetemi tanulmány szerint egy 10,000 évvel ezelőtti genetikai mutáció befolyásolta a melanin termelődését, létrehozva az első kék szemű embert. Ezt megelőzően mindenki barna szemű volt!

Visszatérve a témához: a kék szemeket speciális színekkel kell kiemelni, hogy csillogásukat megőrizzék. Tehát hogyan emeljük ki a kék szemeket? Készen áll megtanulni a szép és egyszerű smink alkalmazást? Ezzel a tippekkel és trükkökkel a kék szemei gyönyörűvé tétele sosem volt még egyszerűbb.

Hogy a kék szemek valóban ragyogjanak, ahhoz a komplementer szín a kulcs. A két legjobb választás a sárga és a piros. Nyilván nem azt javasoljuk, hogy fessünk naplementét az arcunkra. Viszont a legelőnyösebb árnyalatokat a piros és sárga közelében találjuk. A megfelelő színek használatával a tekintet csábító lesz. Az arany és a pirosas, sárgás árnyalatok, mint a narancs és a meleg, barnás árnyalatok tökéletesek a kék szem kiemelésére. A meleg árnyalatok ugyanis felvillanyozzák a kék szemeket, és csillogóvá teszik őket. 

A lila és a rózsaszín színek is jó választások a kék szemek kiemelésére. A pasztellszínek évről évre trendivé válnak tavasszal. A kezdők számára jó ötlet lehet egy világos, pasztellszínű árnyalat és egy sötétebb szemceruza keveréke a lenyűgöző tekintetért.

Az ideális színek mellett azt is jó tudni, hogy mit érdemes kerülni. Mindenképp tartsuk távol magunkat a kék és zöld szemhéjpúderektől. Azok a színek, amik túlságosan közel vannak a szem, írisz színéhez, azok kicsinek és összenyomottnak fogják mutatni a szemeket. Ha azonban mindenképpen ki akarjuk próbálni, válasszunk olyan kék füstös sminket, aminek az árnyalata sötétebb a sajátunknál. A kék és ezüst, vagy a kék és arany kombinációja azonnali és ragyogó hatást kelt.

Mi illik a kék szemhez? 5 stílus és smink tanács

Bronzosítás

A napbarnított arcbőr rögtön egészséges külsőt kölcsönöz mindenkinek, feltéve, ha nem visszük túlzásba. A világosabb hajjal rendelkezők számára különösen jól áll ez a stílus, hát még a kék szemű hölgyeknek! Az arany és bronz csodásan kiemeli kék szemet, hiszen a két szín kiváló kontrasztot teremt. Ezt a stílust szemüveggel is bátran választhatjuk, hiszen visszafogottabb és nem a szemsminkre koncentrál, hanem az összhatásra.


Barnák és kékek

Ha a bronzos, nude színek is bejöttek, a sötétbarnával sem lesz másképpen. Míg a bronzos megjelenés visszafogottabb külsőt kölcsönöz, addig egy sötétbarna szemsminkkel drámai hatást érhetünk el. A sötétbarna már csak azért is jó választás, mert az a kék egyik komplementer színe, és a komplementer színek egyik tulajdonsága, hogy felerősítik egymást. Több sztárnak is szuperül áll ez a smink, a fülbevalóval együtt pedig még ütősebb az összhatás.


Füstös

Ha világoskék a szemünk, akkor a barna helyett választhatjuk a fekete szemceruzát és szemhéjpúdert. Egy klasszikus füstös szemmel drámai és misztikus hatás érhető el. Nem kell feltétlenül mérnöki pontossággal megalkotni ezt a sminket, hiszen jót tesz neki az összecsapottság, ezzel kicsit edgy hatást érhetsz el. Több szupermodellnek és sztárnak is védjegye a hangsúlyos szem. Ilyenkor célszerű hanyagolni az erős rúzst, nehogy elvonja a figyelmet a világító szemekről.


A kifutón

Inspirálódjunk a legnagyobb sminkmesterek által kreált, a kifutón látható sminkekből, ahol a legkreatívabb szakemberek keze közül kerülnek ki a legizgalmasabb sminkek. A kék szemhez csodásan passzolnak a színek, legyen az egy komplementeres sárga vagy narancs, esetleg egy kék vagy rózsaszín tusvonal. Ezek a sminkek is szuperül mutatnak a szemüveg alatt, feltéve, ha annak nem sötét és hangsúlyos a kerete. 


Klasszikus

Egy egyszerű tusvonal, vagy egy dús szempilla gyönyörűen kiemeli az amúgy is feltűnő kék szemet. Egy klasszikus sminkkel, amelyet élénk rúzzsal kiegészítve még inkább kitűnik az a gyönyörű kék szempár. Mind az élénk rúzs, mind az egyszerű tusvonal kifogástalan választás lehet szemüvegesek számára. 

Egészítse ki megjelenését a hajszínéhez illeszkedő szemüveggel

A napszemüveg és szemüveg választás kapcsán számos szempontot érdemes figyelembe venni. Ilyen a kor, arcforma, a ruhatár további elemei, a frizura és a hajszín. Válasszon a hajszínéhez illeszkedő smink mellé színharmóniát teremtő szemüveget!

Tekintse meg online napszemüveg és szemüveg kínálatunkat!

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került