Így tegyük be és vegyük ki a kontaktlencsét

Így tegyük be és vegyük ki a kontaktlencsét

A szemészetben forradalmat hozott a jó minőségű lágy kontaktlencsék megjelenése. Ezeknek köszönhetően egy csapásra tömegeknek vált elérhetővé a jobb látásélmény, főként a “mínuszos”-ok számára. Ha azonban ki akarjuk aknázni ezeket a példátlan előnyöket, fontos, hogy pár dolgot észben tartsunk. Fontos például, hogy a megfelelő módon tegyük be és vegyük ki a lencséinket. Hogyan csináljuk jól?


Így tegyük be a kontaktlencsét


  1. Mossunk alaposan kezet. Lehetőleg illatszermentes antibakteriális szappannal. Így elkerülhetjük, hogy kosz, por vagy baktérium kerüljön a szemünkbe.
  2. Töröljük meg a kezünket szöszmentes törlőkendővel, nehogy szöszöket vigyünk be a szemünkbe, amelyek irritációt okozhatnak, például alkalmas erre a célra a papírtörlőkendő is.
  3. A legtöbb embernek segít, ha ugyanolyan sorrendben teszi be a lencséit. Ez akkor is segítség, ha a két szem eltérő dioptriájú, mert így kisebb az esélye, hogy összekeverjük a két lencsét. Sokan a domináns oldali szemmel kezdik, azaz a jobbkezesek a jobb szemükbe teszik be a lencsét. Ügyeljünk a kontaktlencse tartótok Jobb-Bal felirataira.
  4. Helyezzük a lencsét a (domináns oldali) mutatóujjunkra a domború felszínnel lefelé. A lencse normál állapotban egy müzlistálhoz hasonlít, ha laposabb, és a pereme a vízszintes sík felé közelít, akkor ki van fordítva. Ilyenkor helyezzünk kontaktlencsefolyadékot a tenyerünkre, és egyszerűen fordítsuk vissza.
  5. A fény felé tartva ellenőrizzük, nem piszkos vagy szakadt-e. Amennyiben piszkos, a tenyerünkbe folyadékot öntve apró, körkörös mozdulatokkal tisztítsuk meg a mutatóujjunkkal.
  6. A domináns oldali középső ujjunkkal húzzuk le az alsó szemhéjat.
  7. A másik kezünk középső ujjával húzzuk fel a felső szemhéjat, és nézzünk felfelé.
  8. Helyezzük fel a lencsét.
  9. Pislogjunk, hogy a lencse elhelyezkedjen.
  10. Öntsük ki a használt folyadékok.


Hölgyeknek sminkelés előtt kell betenni a lencsét, nehogy a smink véletlenül a szembe jusson.

Kontaktlencse felhelyezése

Így vegyük ki a kontaktlencsét


A folyamat több lépése hasonló.

  1. A kontaktlencse kivétele előtt is mossunk alaposan kezet, és töröljük meg a kezünket szöszmentes törlőkendővel.
  2. A kontaktlencse kivétele során is érdemes ugyanabban a sorrendben haladni, és ügyelni a Jobb-Bal feliratokra, amennyiben nem egyezik meg a két lencse dioptriája.
  3. A nem domináns kezünk középső ujjával húzzuk fel a felső szemhéjat.
  4. A domináns kezünk középső ujjával húzzunk le az alsó szemhéjat. Csippentsük fel a lencsét a mutatóujjunk és a hüvelykujjunk közé, és távolítsuk el a szemünkből.
  5. Helyezzük a lencsét a tenyerünkbe, cseppentsünk rá ápoló folyadékot bőségesen, majd óvatos körkörös mozdulatokkal tisztítsuk meg a lencsét.
  6. Végül a megtisztított lencsét helyezzük a friss tárolófolyadékkal feltöltött tartóba, ügyelve a Jobb-Bal feliratokra


Készen is vagyunk. Fontos, hogy mindig figyeljünk a megfelelő higiéniára, mert így elkerülhetjük az irritációt és a kellemetlen megbetegedéseket.


Tekintse meg kontaktlencse választékunkat!


Kontaktlencse kivétele

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került