Oversized napszemüveg: vásárlási útmutató

Oversized napszemüveg: vásárlási útmutató

A túlméretezett szemüvegek már az 1960-as évek óta prominens helyet foglalnak el a legnépszerűbb kiegészítők listáján. Audrey Hepburn, amerikai színésznő, a Tiffany reggelije című filmben, hatalmas méretű, macskaszem formájú szemüveget hordott. Ez hatalmas löketet adott a szemüvegtípus popularitásának. Azonban, az oversized napszemüveg nem mindenki számára optimális választás. Cikkünkben bemutatjuk, milyen szempontokat érdemes megfontolni vásárlás előtt.

A túlméretezett napszemüveg története

Míg a hatvanas évek végén inkább az apróbb és színes darabok voltak népszerűek, addig a hetvenes években a statement oversized divat fenekestül felforgatta a napszemüveg divatot. A Bee Gees és az ABBA korszakában, valamint a diszkózene világméretű térhódításában fontos kiegészítő volt a túlméretezett napszemüveg. Az új formák, meglepő anyagok és színátmenetes lencsék, bár nem annyira elrugaszkodott dizájnnal, mint az 1960-as években, de kétségtelenül nyomot hagytak a divatban. Az alábbi kijelentés már csak azért is igaz, mert idén hódít a hetvenes évek divatja, mind az öltözködésben, mind a szemüveg- és napszemüvegviselési szokásokban.

Az új fejlesztések, melyeknek egyike, hogy a napszemüvegek lencséi üveg helyett már műanyagból készültek, lehetővé tették az óriási méretű darabok megszületését. A kerek, szögletes vagy a két forma átmenetéből született napszemüvegek minden korabeli hírességet meghódítottak.

Ki ne emlékezne Elton John napszemüveg-gyűjteményére és arra, hogy minden öltözékéhez van egy színben passzoló, egyedi darabja? Fellépésein bátran indult el a konceptuális és őrült formák felé, míg a mindennapokban az elegánsabb, de bolondos napszemüvegeket kedvelte és kedveli a mai napig. A strasszos és színes kiegészítők világhírre tettek szert és Eltonnak köszönhetően hatalmas népszerűségnek örvendett az elv, miszerint minden ruhadarabhoz szükség van egy napszemüvegre. A kor talán legnépszerűbb darabja mégiscsak az oversized Aviator volt, ami manapság reneszánszát éli. A hatalmas pilóta napszemüvegek meghódították a rocksztárokat, táncdalénekeseket és még a disco királynő Chert is.


Milyen arcformához illeszkedik a túlméretezett napszemüveg?


Bár a túlméretezett napszemüveg számos arcformához remekül passzolhat, mégis leginkább az ovális arcú személyeken fest jól. A szemüveg kiválasztásakor fontos észben tartani a következő aranyszabályt: a keret minden esetben legyen kicsit szélesebb, mint az arc legszélesebb pontja. Ezzel optikailag előnyösen befolyásolható az arc megjelenése.

A keskeny arcú, alacsonyabb homlokú személyek adottságaihoz kevésbé passzol az oversized napszemüveg. A nagyobb szemüveg optikailag tovább csökkenti az arc méret, illetve kényelmetlen lehet, mivel nehezen illeszkedik az orrnyeregre.

Oversized napszemüveg választás lépésről-lépésre

1. Határozza meg a pontos igényeit!

Amennyiben a túlméretezett napszemüveg jól illeszkedik arcformájához és stílusához, akkor érdemes az alábbi szempontokat megfontolni vásárlás előtt.

  • UV-védelem: A fokozott ideig tartó ibolyántúli sugárzás (UV-sugárzás) kárt tehet a védtelen bőrben és szemben. Szerencsére, a bőr- és szem védelmére számos módszer áll rendelkezésre. Egyike ezeknek az UV-védő szemüveglencse. Oversized napszemüveg választás esetén keresse az ultraibolya sugárzás ellen védő darabokat.
  • Keret tulajdonságok (anyag, forma): Az arcformához illeszkedő szemüvegkeret megtalálása valódi kihívás. Amennyiben online útmutatónk nem nyújt kellő segítséget, kérje szakembereink tanácsát a tökéletes formájú túlméretezett napszemüveg kiválasztásához.
  • Lencse tulajdonságok: Napszemüveg vásárláskor kulcskérdés a lencse kiválasztása. Az esztétikai szempontok mellett, érdemes megfontolni a funkcionalitást érintő tulajdonságokat is. Amennyiben sok időt tölt erős napsütésben a szabadban, érdemes polarizált lencsét választani. Számos napszemüveg elérhető dioptriás lencsével is, így a látáskorrekció és a szemvédelme között nem szükséges dönteni.
  • Szín: Döntsön olyan színű oversized napszemüveg mellett, amely illeszkedik meglévő ruhatárának domináns színeihez. Érdemes olyan kiegészítő mellett dönteni, amely jól kombinálható jelenlegi ruhadarabjaival.


2. Válasszon stílust!

A fenti szempontok megfontolását követően, érdemes a túlméretezett napszemüveg stílusa kapcsán döntést hozni. Ebben segít az alábbi kérdések megválaszolása:

  • Milyen napszemüveg illeszkedik a bőrtónusomhoz?
  • Milyen napszemüveg illeszkedik a hajszínemhez?
  • Milyen a stílusom, és melyik napszemüveg passzol meglévő ruháimhoz leginkább?
  • Milyen alkalomból vagy helyeken fogom viselni a napszemüveget?



3. Próbálja fel, ha bizonytalan!

Bár a fenti lépések sokat segítenek a tudatos választásban, előfordulhat, hogy bizonytalan az oversized napszemüveg vásárlás kapcsán. Ilyen esetekben érdemes felpróbálni a kiszemelt darabot. Üzleteink az ország számos pontján megtalálhatóak, tapasztalt kollégáink pedig készséggel segítenek a választásban. Illetve használhatjuk a Vision Express webshopjában a virtuális napszemüvegpróba funkciót is.


4. Vásárolja meg online vagy üzletünkben!

Sikerült kiválasztani a tökéletes túlméretezett napszemüveget? Akkor eljött a vásárlás ideje! Tekintse meg kedvező árú oversized napszemüveg kínálatunk online és rendeljen lakása kényelméből! Szívesebben vásárolna személyesen? Akkor látogassa meg üzleteinket!

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került