Férfi napszemüveg divat 2023-ban: inspirálódjon a filmekből

Férfi napszemüveg divat 2023-ban: inspirálódjon a filmekből

A férfi napszemüveg divat 2023-ban visszatér az klasszikus és ikonikus darabokhoz. Cikkünkben 5 filmes példán keresztül mutatjuk be az év legkedveltebb modelljeit. Merítsen inspirációt a mozivásznon népszerűvé vált örökzöld darabokból és tegye igazán egyedivé megjelenését!

Milyen a férfi napszemüveg divat 2023-ban?

Örökzöld modellek

Idén az örökzöld napszemüveg modellek kerültek előtérbe. Legyen szó fashion influencerek közösségi felületéről, divatmagazinokról vagy a világmárkák reklámfilmjeiről, felfigyelhetünk arra, hogy az ‘50-es és ‘60-as évek napszemüvegei reneszánszukat élik.


Színes lencsék

A férfi napszemüveg divat 2023-ban nagy hangsúlyt fektet a színes lencsékre. A halvány sárga, barnás, zöldes és egyéb színekben beszerezhető lencsék modern megjelenést kölcsönöznek a szemüvegeknek, így kiválón kompenzálják a vintage kereteket.


Pilóta szemüvegek

A pilóta napszemüveg egy időtálló kiegészítő, amely idén is hatalmas népszerűségnek örvend. Az aviator napszemüveg előnye, hogy viselhető lezser öltözettel vagy akár öltönnyel – a lehetséges outfitek kombinációknak kizárólag a kreativitás szab határt.


Geometrikus szemüvegkeretek

A geometrikus keretek némileg szembe mennek a mainstream napszemüveg divat 2023-as trendjeivel. Szemben a visszafogott és retró darabokkal, a geometrikus napszemüvegek kifejezetten modern és extravagáns megjelenést nyújtanak. Akkor válassza ezeket a modelleket, ha kényelmesen érzi magát a figyelemfelhívó kiegészítők viselése ellenére is.


Teknőctarka színű keret

A férfi napszemüveg divat 2023-ban előtérbe helyezi a teknőctarka színű kereteket. A bézses, barnás, homokszín modellek bármely haj- és bőrszínnel kombinálhatóak. Az univerzalitás miatt szinte bármilyen ruha színhez passzol, ami további előny.

5 divatos férfi napszemüveg a mozivászonról

Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise, Top Gun, 1986)

Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise, Top Gun, 1986)

A Top Gun a nyolcvanas évek egy kultikus mozifilmje, mely nem mellesleg végérvényesen szupersztárt csinált Tom Cruise-ból, no meg a klasszikus Ray-Ban 3025-ból, vagyis az Aviatorból. De hát ki más repíthette volna csúcsra a pilóta-formát, mint az USA leges-legjobb vadászpilótája? A sötét lencséket aranyszínű keret fogja körül, amin mindig csodásan játszik a fény a haditengerészet anyahajójának fedélzetén – nem csoda, ha a film után minden srác pilóta akart lenni, vagy legalább beszerezni egy hasonlóan menő aviator napszemüveget!

Megnézem
Travis Bickle (Robert De Niro, Taxisofőr, 1976)

Travis Bickle (Robert De Niro, Taxisofőr, 1976)

Martin Scorsese talán legmaradandóbb filmjében a fiatal Robert De Niro a vietnámi veteránként taxisnak felcsapott, zárkózott és erőszakos karaktert alakítja kiválóan. Érzelmei helyett inkább indulatai mozgatják, megjelenésének pedig elmaradhatatlan kelléke a jellegzetes, szögletes vonalú Ray-Ban napszemüveg is. A klasszikus modell egy Ray-Ban 3136 Caravans, melyet eredetileg 1957-ben mutattak be, de aranyszínű keretével és zöldes lencséivel a mai napig népszerű, és nem csak a taxisok körében.

Megnézem
Tony Montana (Al Pacino, A sebhelyesarcú, 1983)

Tony Montana (Al Pacino, A sebhelyesarcú, 1983)

Ha az ember gengszter, elengedhetetlen, hogy legyen egy jó napszemüvege. Egyrészt, mert hunyorogva nem igazán lehet jól célozni, másrészt pedig az sem baj, ha a szemüveg segít kicsit elrejtőzni a kíváncsi tekintetek elől. Ha pedig valaki a világ legjobb gengsztere akar lenni, mint az Al Capone-t mintázó Tony Montana, az sem baj, ha mindezt a megfelelő stílussal ötvözi. Ma már talán túlzásnak hat a sebhelyesarcú felül fehér díszítésű, színátmenetes over-sized Aviatora – egészen pontosan egy Linda Farrow 6031 –, de a nyolcvanas évek elején ideális kellék volt egy tökéletes belépőhöz.

Megnézem
Elwood Blues and Jake Blues (Dan Aykroyd, John Belushi, The Blues Brothers – A blues testvérek, 1980)

Elwood Blues and Jake Blues (Dan Aykroyd, John Belushi, The Blues Brothers – A blues testvérek, 1980)

„106 mérföld Chicagóig, van egy teli tankunk, fél doboz cigink, sötét van és napszemüveg van rajtunk!” „Nyomjad neki!” – hangzik a film egyik klasszikus párbeszéde a Bluesmobile-ban, a két blues-őrült pedig azon kevés figurák közé tartozik, akiknek tényleg jól áll, hogy éjjel-nappal korom fekete napszemüveget hordanak, persze szigorúan fekete öltönnyel és kalappal. Főhőseink kifogástalan stílusánál pedig már csak a zenéjük jobb!

Megnézem
Guido Anselmi (Marcello Mastroianni, 8 és ½, 1963)

Guido Anselmi (Marcello Mastroianni, 8 és ½, 1963)

Fellini klasszikusa sok szempontból egy filmes önéletrajz, melyben a rendezőt a fénykorában lévő Marcello Mastroianni formálta meg. Fekete öltöny és nyakkendő, ragyogóan fehér ing, utánozhatatlan sárm és persze a legendás napszemüveg, aminek a típusát komplett netes fórumok nyomozzák, mindeddig hasztalanul. A szemüveg felett átnézős kép igazi klasszikussá érett, így nem véletlen az sem, hogy a 2014-es Cannes-i Filmfesztivál hivatalos plakátját is erről mintázták. Ennél nagyobb karrierről egy napszemüveg sem álmodhat!

Megnézem

Vision Express: napszemüveg vásárlás szakértőktől

Szerezze be új, divatos napszemüvegét üzleteinkből vagy webshopunkból! A kiváló ár-érték arány és széles termékkínálat mellett, biztos lehet a maximális támogatásban. Tapasztalt kollégáink készséggel segítenek az igényeinek megfelelő modell megtalálásában.


Tekintse meg teljes napszemüveg kínálatunkat!

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került