Férfi napszemüveg divat 2023-ban: inspirálódjon a filmekből

Férfi napszemüveg divat 2023-ban: inspirálódjon a filmekből

A férfi napszemüveg divat 2023-ban visszatér az klasszikus és ikonikus darabokhoz. Cikkünkben 5 filmes példán keresztül mutatjuk be az év legkedveltebb modelljeit. Merítsen inspirációt a mozivásznon népszerűvé vált örökzöld darabokból és tegye igazán egyedivé megjelenését!

Milyen a férfi napszemüveg divat 2023-ban?

Örökzöld modellek

Idén az örökzöld napszemüveg modellek kerültek előtérbe. Legyen szó fashion influencerek közösségi felületéről, divatmagazinokról vagy a világmárkák reklámfilmjeiről, felfigyelhetünk arra, hogy az ‘50-es és ‘60-as évek napszemüvegei reneszánszukat élik.


Színes lencsék

A férfi napszemüveg divat 2023-ban nagy hangsúlyt fektet a színes lencsékre. A halvány sárga, barnás, zöldes és egyéb színekben beszerezhető lencsék modern megjelenést kölcsönöznek a szemüvegeknek, így kiválón kompenzálják a vintage kereteket.


Pilóta szemüvegek

A pilóta napszemüveg egy időtálló kiegészítő, amely idén is hatalmas népszerűségnek örvend. Az aviator napszemüveg előnye, hogy viselhető lezser öltözettel vagy akár öltönnyel – a lehetséges outfitek kombinációknak kizárólag a kreativitás szab határt.


Geometrikus szemüvegkeretek

A geometrikus keretek némileg szembe mennek a mainstream napszemüveg divat 2023-as trendjeivel. Szemben a visszafogott és retró darabokkal, a geometrikus napszemüvegek kifejezetten modern és extravagáns megjelenést nyújtanak. Akkor válassza ezeket a modelleket, ha kényelmesen érzi magát a figyelemfelhívó kiegészítők viselése ellenére is.


Teknőctarka színű keret

A férfi napszemüveg divat 2023-ban előtérbe helyezi a teknőctarka színű kereteket. A bézses, barnás, homokszín modellek bármely haj- és bőrszínnel kombinálhatóak. Az univerzalitás miatt szinte bármilyen ruha színhez passzol, ami további előny.

5 divatos férfi napszemüveg a mozivászonról

Pete „Maverick” Mitchell (Tom Cruise, Top Gun, 1986)

A Top Gun a nyolcvanas évek egy kultikus mozifilmje, mely nem mellesleg végérvényesen szupersztárt csinált Tom Cruise-ból, no meg a klasszikus Ray-Ban 3025-ból, vagyis az Aviatorból. De hát ki más repíthette volna csúcsra a pilóta-formát, mint az USA leges-legjobb vadászpilótája? A sötét lencséket aranyszínű keret fogja körül, amin mindig csodásan játszik a fény a haditengerészet anyahajójának fedélzetén – nem csoda, ha a film után minden srác pilóta akart lenni, vagy legalább beszerezni egy hasonlóan menő aviator napszemüveget!

Megnézem

Travis Bickle (Robert De Niro, Taxisofőr, 1976)

Martin Scorsese talán legmaradandóbb filmjében a fiatal Robert De Niro a vietnámi veteránként taxisnak felcsapott, zárkózott és erőszakos karaktert alakítja kiválóan. Érzelmei helyett inkább indulatai mozgatják, megjelenésének pedig elmaradhatatlan kelléke a jellegzetes, szögletes vonalú Ray-Ban napszemüveg is. A klasszikus modell egy Ray-Ban 3136 Caravans, melyet eredetileg 1957-ben mutattak be, de aranyszínű keretével és zöldes lencséivel a mai napig népszerű, és nem csak a taxisok körében.

Megnézem

Tony Montana (Al Pacino, A sebhelyesarcú, 1983)

Ha az ember gengszter, elengedhetetlen, hogy legyen egy jó napszemüvege. Egyrészt, mert hunyorogva nem igazán lehet jól célozni, másrészt pedig az sem baj, ha a szemüveg segít kicsit elrejtőzni a kíváncsi tekintetek elől. Ha pedig valaki a világ legjobb gengsztere akar lenni, mint az Al Capone-t mintázó Tony Montana, az sem baj, ha mindezt a megfelelő stílussal ötvözi. Ma már talán túlzásnak hat a sebhelyesarcú felül fehér díszítésű, színátmenetes over-sized Aviatora – egészen pontosan egy Linda Farrow 6031 –, de a nyolcvanas évek elején ideális kellék volt egy tökéletes belépőhöz.

Megnézem

Elwood Blues and Jake Blues (Dan Aykroyd, John Belushi, The Blues Brothers – A blues testvérek, 1980)

„106 mérföld Chicagóig, van egy teli tankunk, fél doboz cigink, sötét van és napszemüveg van rajtunk!” „Nyomjad neki!” – hangzik a film egyik klasszikus párbeszéde a Bluesmobile-ban, a két blues-őrült pedig azon kevés figurák közé tartozik, akiknek tényleg jól áll, hogy éjjel-nappal korom fekete napszemüveget hordanak, persze szigorúan fekete öltönnyel és kalappal. Főhőseink kifogástalan stílusánál pedig már csak a zenéjük jobb!

Megnézem

Guido Anselmi (Marcello Mastroianni, 8 és ½, 1963)

Fellini klasszikusa sok szempontból egy filmes önéletrajz, melyben a rendezőt a fénykorában lévő Marcello Mastroianni formálta meg. Fekete öltöny és nyakkendő, ragyogóan fehér ing, utánozhatatlan sárm és persze a legendás napszemüveg, aminek a típusát komplett netes fórumok nyomozzák, mindeddig hasztalanul. A szemüveg felett átnézős kép igazi klasszikussá érett, így nem véletlen az sem, hogy a 2014-es Cannes-i Filmfesztivál hivatalos plakátját is erről mintázták. Ennél nagyobb karrierről egy napszemüveg sem álmodhat!

Megnézem

Vision Express: napszemüveg vásárlás szakértőktől

Szerezze be új, divatos napszemüvegét üzleteinkből vagy webshopunkból! A kiváló ár-érték arány és széles termékkínálat mellett, biztos lehet a maximális támogatásban. Tapasztalt kollégáink készséggel segítenek az igényeinek megfelelő modell megtalálásában.


Tekintse meg teljes napszemüveg kínálatunkat!

Cikk ajánló – cikkek

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került