Divatos szemüveg gyerekeknek és tinédzsereknek

Divatos szemüveg gyerekeknek és tinédzsereknek

Szemüveg gyerekeknek és tinédzsereknek? Valódi kihívás lehet a megfelelő darab megtalálása. A fiatalok életében a divat és a stílus kiemelt szerepet játszik, így a megfelelő szemüveg kiválasztása sem egyszerű mutatvány. Bár az iskolakezdésig hónapok vannak hátra, azonban érdemes időben elkezdeni a szükséges kiegészítő beszerzését, hiszen hosszadalmas folyamat lehet. Íme, néhány tipp, ha tiniknek vagy gyerekeknek keressük a megfelelő darabot!

Szemüveg gyerekeknek és tiniknek: így találja meg a tökéletes darabot

Sokan kezdik szemüveges életüket általános és középiskolás koruk környékén – de egy tini számára nem csak az első szemüveg kiválasztása lehet komoly kihívás. A srácok ebben a korban már figyelemreméltó öntudatra és sokszor önálló stílusra tesznek szert – így függetlenedve szüleiktől. Anyagi értelemben azonban még nagyon is támaszkodnak a szülőkre, így az esetek többségében az optikába sem egyedül érkeznek.


1. Lépés: Szemüveg vs. kontaktlencse*

Először is azt fontos eldönteni, hogy a szemüvegek között keresgéljünk, vagy a megfelelő kontaktlencsével vágjuk át a stíluskérdés gordiuszi csomóját. Vannak tinik, akik szinte a fejüket is elhagynák, nem hogy a szemüvegüket – számukra praktikus megoldás lehet a kontaktlencse. De arról sem szabad elfeledkezni, hogy a kontaktlencse viseléséhez is kell egyfajta önfegyelem, hiszen a szem higiéniája nem olyan dolog, amit félvállról lehet venni. A kontaktlencse ráadásul aktív, sportos életmód mellett sokkal praktikusabb lehet.


*Kontaktlencse viselését csak 14 éven felüliek számára ajánlunk. További információval kapcsolatban foglaljon időpontot és egyeztessen optometrista kollégáinkkal bármely Vision Express üzletben.


2. Lépés: A gyermek felkészítése a szemüveg viselésre

Térjünk rá most a szemüvegekre! Sok tinit elsőre kisebb sokként ér a hír, ha egy szemvizsgálat után szemüveget írnak fel nekik. Amióta tucatnyi tinibálvány hordja büszkén szemüvegét, a fast fashion boltok pedig tele vannak dioptria nélküli darabokkal, szerencsére ez egyre ritkább. Sőt, többségük hamar felismeri, hogy a szemüveg valójában egy „ultimate kiegészítő”, ami igazán jól kiemelheti viselője megnyerő vonásait és egyedi stílusát. Így egy jó választás nem hogy csúfos megjegyzésekre, sokkal inkább elismerő – netán irigykedő – pillantásokra ösztökélheti a barátokat, ismerősöket. A szemüveg persze nem csak a stílusértéke miatt fontos, de véget vet a táblára hunyorgásnak, a szem erőltetésének is. Az éles látás egyáltalán nem csak az iskolában fontos – egy friss szemüveges tini például így fogalmazott: „Most már HD-ban látok mindent!”

Amennyiben szükségesnek ítéli meg, beszélgethet kamasz gyermekével arról, hogy milyen előnyökkel járhat a szemüvegviselés. Érdemes kitérni arra, hogy nem csupán egészségügyi szempontból fontos az éles látás, hanem a tanulást is segítheti. Fontos megnyugtatni azokat a tinédzsereket, akik tartanak az új kiegészítő viselésétől. A gyermek elvárásainak megfelelő típusú szemüveg kiválasztása sokat segíthet a stressz csökkentésében.


3. Lépés: A megfelelő szemüveg kiválasztása

Mindegy, milyen korosztályról van szó, érdemes az arc jellegzetességei felől közelíteni a kérdéshez, hogy kiválasszuk, milyen fazonok jöhetnek szóba – erről már több cikkben is írtunk korábban. Hasznos tartalmak a megfelelő szemüveg kiválasztásához:

Sok kamasz ilyenkor kezd jobban foglalkozni a külsejével, jellegzetes vonásaival és sokuk túlságosan is kritikus magával szemben. Nehéz ilyenkor eltántorítani őket a saját véleményüktől, így jobb inkább néhány egyszerű tanáccsal segíteni: a „túl kerek” archoz keressünk határozott vonalú darabokat, a túl nagynak címkézett orrhoz alacsony és/vagy sötét híddal készült fazonokat válasszunk. A stílus tekintetében a legtöbb tini ugyanakkor elég határozott, így ha ő jól érzi magát benne, nem érdemes lebeszélni az élénkebb, neon színekről, vagy a különlegesebb mintákról. És fordítva: valószínűleg hasztalan „vidámabb” darabokat kínálgatni számára, ha amúgy talpig feketében jár.

Egy trendérzékeny tini ugyanakkor igazán jó tanácsadó is lehet, ha épp valamelyik szülő keres magának szemüveget: segíthet eligazodni az épp divatos színek és formák kérdésében, és biztosan tud fejből fél tucat hírességet, akiktől stílustippeket lehet kölcsönözni. Ha pedig egy kamasz mondja valamelyik felmenőjének, hogy igazán jól áll neki az adott darab, na, annál tényleg nem kell nagyobb bók.

Termékek, amelyeket imádni fog gyermeke

A fenti lépések követése sokat segíthet a gyerek számára szimpatikus szemüveg megtalálásában. Azonban előfordulhat, hogy további inspirációra van szükség a tökéletes modell megtalálásához. A következőkben kategóriákra bontva mutatunk be pár igazán kedvelt szemüveget!


Legnépszerűbb szemüveg tiniknek

A fiatalok körében nagyon gyorsan változnak az aktuális divat trendek, ami tovább nehezítheti a tökéletes modell megtalálását. Ahhoz, hogy ne kelljen évente cserélni a szemüvegeket érdemes olyan modellt választani, amely hosszabb ideje kedvelt a kamaszok körében. Következzenek a legnépszerűbb szemüvegek tiniknek:

Ray-Ban RY1549 szemüveg

Ray-Ban RY1549 szemüveg

Divatos, azonban visszafogott megjelenésű modell. Téglalap formája remekül illik több arcformához is, gyermeke magabiztosan viselheti.

Megnézem
Ray-Ban 0RY9097V szemüveg

Ray-Ban 0RY9097V szemüveg

Válassza a Ray-Ban 0RY9097V szemüveget, ha gyermeke jobban kedveli az extravagáns modelleket.

Megnézem
Guess GU9207 szemüveg

Guess GU9207 szemüveg

Válassza a divatos megjelenésű, fekete színű Guess GU9207 szemüveget, amely kiválóan kombinálható sportosabb és formálisabb ruhadarabokkal. Legyen iskolai ünnepség, színházi esemény vagy egy focimeccs az osztálytársakkal, ez a modell tökéletesen illik majd gyermeke öltözékhez.

Megnézem

Szemüveg gyerekeknek sportoláshoz

A szemüveg gyerekeknek nem csupán az iskolapadban lehet hasznos, hiszen a sportoláshoz is nélkülözhetetlen az éles látás! A fizikailag aktív életvitelt folytató gyerekeknek érdemes olyan szemüveget választani, amely kényelmes és kellően stabil viseletet biztosít. Az Unofficial UNOT0021 szemüveg pont ilyen modell! Pantó formája remekül illik több arcformához, visszafogott színe pedig kiválóan kombinálható bármely öltözködési stílussal.


Divat szemüveg gyerekeknek

Gyermeke rajong a divatért? Ez esetben érdemes a szemüveg vásárláskor is extra körültekintéssel kiválasztani a kiegészítőt. A Ray-Ban RY9093V egy népszerű divatszemüveg gyerekeknek. Az átlátszó keretes, zsanéros kialakítású modell kiemelten trendi a gyermekek és tinik körében.


Kékfény szűrő szemüveg gyerekeknek

A kék fény elleni védelem gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt fontos. A Vision Expressben vásárolt szemüveglencsék kérhetőek kék-ibolya szűrő bevonattal, amely UV-védelmet biztosít és megszűri a természetes fény zavaró sugarait.

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került