Rocker ruha és kiegészítők: glam rock az öltözködésben

Rocker ruha és kiegészítők: glam rock az öltözködésben

A glam rock stílus nem csupán a popkultúrát, de az öltözködést is jelentősen befolyásolta. A rocker ruha és kiegészítők jellegzetes megjelenése feldobhatja ruhatárát. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan tehető izgalmasabbá outfitje a glam rock stílus segítségével!

Mi az a glam rock?

A glam rock, más néven glitter rock az 1970-es évek elején, a poszt-hippi korszakban került az előtérbe. Angliából indult és ha a zenére nem is, de az extravagáns outfitekre mindenki emlékezhet. Cikkünkben a glam rock ruha darabjai és napszemüvegei kerülnek napirendi pontra.


A zene hatása a divatra: a glam rock stílus megjelenése


David Bowie karrierje elején az egyik ikonja volt ennek az irányzatnak, aki két színpadi alteregójával, Aladdin Sane-nel és Ziggy Stardust-tal olyan jelmezekben lépett fel, amelyeket még sosem látott a közönség. A nemi határokat átlépő, látványos és csillogó ruhák rengeteg embert inspiráltak, ráadásul ebből az érából származik Bowie ikonikus villám arcfestése is. A napszemüveg terén sem ismert határokat és mindig az adott outfithez választott egy figyelemfelkeltő darabot, mint például egy rózsaszín lencsés, ezüst pilóta napszemüveget.

Az öttagú glam együttes, a Roxy Music nagy népszerűségnek örvendett a hetvenes években, leginkább Angliában. A banda még a korai időszakban robbant be és nagy hatást gyakorolt a jövő zenész generációira, hiszen imádtak kísérletezni és szinte minden zenei irányzatból csipegettek egy keveset. Az öltözködésükre is jellemző volt a kreativitás és a stílusok keverése. Gyakran viseltek sportos ruhadarabokat például állatmintával, vagy fényes elemekkel. A napszemüveg választásnál sem fogták vissza magukat.

Ugyancsak angol zenekar, a Mud, amely eleinte popos glam rockot játszott, majd visszatért a rock and rollhoz. A banda klasszikus glam rockra jellemző szettekben lépett fel, mint a trapézos egyenruhák, állatmintás elemekkel fűszerezve, amelyhez egy szögletes napszemüveget választottak. Említésre méltó együttes még a The Glitter Band is, akik szintén az egyenruha mellett döntöttek, egészen pontosan egy trapézos, szatén, flitterekkel díszített, egyrészes kosztümben és színezett lencséjű Aviatorban pózolnak, persze a telitalpú csodacipőket is érdemes megemlíteni.

A Mott the Hoople angol banda egy David Bowie által írt slágerrel tört be a köztudatba a hetvenes évek elején. Zenéjükben glam rock és R&B elemeket kombináltak, öltözködésükben pedig egyszerre vegyítették a játékos és elegáns darabokat. Előszeretettel viseltek napszemüveget is, a színpadon és az utcán egyaránt, előnyben részesítették a kerek fazonokat.

Rocker ruha és kiegészítő tippek: tegye egyedivé megjelenését a glam rock stílus segítségével

Bár a fentebb bemutatott előadók színpadi megjelenését nem célszerű replikálni a mindennapokban, mégis remek inspirációt jelenthetnek az öltözködési stílus fejlesztéséhez. Következzenek a glam rock stílus olyan ruhadarabjai, amelyekkel izgalmasabbá teheti outfitjét!

Bőrkabát

A bőrkabát az egyik legikonikusabb rocker ruha. Az örökzöld kabát viselhető a langyos tavaszi időszakban, hideg nyári estéken és kora ősszel is. Kombinálható farmerrel, szövetnadrágokkal, ingekkel, pólókkal és pulóverekkel.


Csillogó smink

A glam rock outfit nem lehet teljes a mutatós, csillogó smink nélkül, amely garantáltan viselőjére irányítja a figyelmet. Egy vékony csillogó tusvonal vagy csillámpúder lágysága, tökéletes kontraszt lehet a rocker ruha nyersebb megjelenéséhez.


Extravagáns napszemüvegek

Szinte minden glam rock előadó viselt napszemüveget az előadás közben. Tegye teljessé rocksztár ruhaszettjét egy túlméretezett, színes keretű napszemüveggel. Válasszon szokatlan keretű, feltűnő darabot a tökéletes glam rock stílushoz!


Flitteres ruhák

A flitteres dresszekről sokaknak nem a rocker ruha jut eszébe elsőként. Pedig a glam rock előadók gyakran viseltek csillogó, arany, fekete vagy ezüst színű flitteres ruhákat. A ragyogó, figyelemfelhívó darabok hosszabb és térd fölé érő mini kivitelben is elérhetőek.


Fémes szövetek

Ahogy a flitteres ruhák, úgy az arany, ezüst és metál színű fémes anyagok is a rocker ruha repertoár részét képezik. A glam rock stílust követők előszeretettel viselnek fémes anyagú felsőket és nadrágokat.


Platform csizma

A platform csizma, bár a színpadi szereplést megnehezítette, mégis a rocker öltözködés gyakori eleme. Számos népszerű ruhabolt kínálatában megtalálhatóak visszafogott, sötét színű platform csizmák, amelyekkel feldobhatja ruhatárát.


Széles karimájú kalapok

A rocker ruha lista nem lehet teljes a széles karimájú kalapok nélkül. A fentebb bemutatott glam rock előadók gyakran jelentek meg figyelemfelhívó kalapokban. A praktikus ruhacikk kifejezetten hasznos a nyári időszakban, amikor nem csupán a ruhaszettjét egészíti ki, de a káros UV-sugarakkal szemben is védelmet jelent.


Tekintse meg szemüveg kínálatunkat és szerezze be saját túlméretezett szemüvegét!

Cikk ajánló – cikkek

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került