Megoldások kontaktlencse mellett

Megoldások kontaktlencse mellett

Akár napi vagy havi kontaktlencsét viselünk mindig jó, ha a kontaktlencse mellett gondoskodik tartalék megoldásról. Előfordulhat, hogy szemének a vártnál több időre van szüksége ahhoz, hogy hozzászokjon a lencséhez, vagy a körülmények nem ideálisak a használatára, vagy csak elveszíti. 

Például nyáron a vízparti nyaralás vagy fesztiválozás kényelmes kontaktlencsében, de a körülmények nem mindig alkalmasak arra, hogy megfelelő higiénia mellett tudja cserélni őket. Ugyanígy síelés vagy snowboardozás közben praktikus kontaktlencsét hordani, de lehet, hogy az esti bulihoz vagy egy pihentető filmezéshez egy forró tea mellett már jó lenne egy kicsit megválni tőle.

Az ilyen alkalmakra jó, ha magánál tart egy pótszemüveget is. Legyen akár olvasószemüvegre vagy multifokális szemüvegre szüksége, abban biztos lehet, hogy a Vision Express üzletekben kiválasztják az Önnek megfelelő szemüveglencsét és segítenek megtalálni az Önhöz leginkább passzoló szemüvegkeretet is.

Mikor ne viseljen kontaktlencsét?

Mikor ne viseljen kontaktlencsét?


A kontaktlencsék viselésének legfőbb szabálya, hogy mindig tiszta kézzel, a megfelelő higiéniai körülmények között helyezze fel és távolítsa el őket. Ha ezek a körülmények nem adottak, inkább válassza a szemüveget, így elkerülheti a szembetegségeket.

A digitális eszközök használata közben (amikor erősen koncentrálunk és elfelejtünk pislogni) vagy ha légkondicionált helyiségben tartózkodik, a szeme kiszáradhat. Ilyenkor mindig legyen Önnél szemcsepp, amivel megelőzheti a szemszárazságot. Ha nincs Önnél szemcsepp, és úgy érzi, hogy már kényelmetlen a kontaktlencse, akkor vegye ki. A napi kontaktlencsét dobja el, a havi kontaktlencséhez pedig használjon ápolófolyadékot és tegye el a tokjába.

Szaunázás vagy szolárium közben ne viseljen kontaktlencsét, mert a forró levegő kárt tehet bennük.

Szembetegség és szemsérülés esetén ne használjon kontaktlencsét, és mielőbb keresse fel szemész szakorvosát! A kontaktlencséket ne hordja a tájékoztatóban írt hordási időn túl! A szembetegségeket elkerülheti, ha betartja azt a szabályt, hogy a napi kontaktlencséket a viselésük után kidobja, a havi kontaktlencséket pedig helyesen tisztítja és tárolja. Ha ehhez segítségre van szüksége, akkor látogasson el egy Vision Express üzletbe vagy olvassa el hasznos tudnivalóinkat itt!

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került