Kontaktlencse minden korosztálynak

Kontaktlencse minden korosztálynak

Kontaktlencse minden korban, minden élethelyzetben.  Nemcsak fiataloknak, hanem akár 40 éves kor felett is!

Attól még lehet természetes és magától értetődő az éles látás, mert egy kis segítségre van szüksége hozzá. Látásproblémák esetén sokaknak elsőre a szemüveg jut eszébe. De nem ez az egyetlen megoldás!

A szemüveg egy olyan kiegészítő, amivel könnyen kifejezheti egyéniségét, de vannak olyan helyzetek, amikor kényelmesebb lecserélni kontaktlencsére. Ilyen például a sportolás vagy a szórakozás – a kontaktlencse nem fog lecsúszni az orráról vagy párásodni; hordhatja állandó viseletként vagy alkalmanként is.

40 éves kor alatt és felett különböző igényei lehetnek látása korrigálására. Most nézzük meg ezeket és azt is, milyen megoldásokat kínálunk rájuk!

Kontaktlencse használata 40 éves kor alatt

40 éves kor alatt általában közelre vagy távolra látunk homályosan. Ennek korrigálására alkalmasak a szférikus kontaktlencsék, melyek egy bizonyos távolságra adnak éles képet. Szférikus kontaktlencsék használatával nem kell arra figyelnie, hogy Önnél van-e a szemüvege, és nem szükséges fel-le vennie vezetés, tanulás vagy megbeszélés közben, ha messzebb ül a prezentációtól. A szférikus kontaktlencsék között találhatunk havi és napi cseréjű iWear kontaktlencsét is, így eldöntheti, hogy rendszeresen viseli, vagy csak különleges alkalmak során. A havi kontaktlencsék esetén a hordási idő is hosszabb: 1 hónapon át használhatja a megfelelő tisztítás mellett. Ezzel szemben a napi kontaktlencsét használat után ki kell dobni.

Akár szemüveget, akár kontaktlencsét hord, 40 év alatt is érdemes odafigyelnie szeme hidratálására, hogy elkerülje a szemszárazságot. Digitális eszközök használata közben, vagy ha olyan tevékenységet végez, ami koncentrációt igényel, gyakran elfelejthet pislogni. Szeme könnyebben elfárad, kiszáradhat. Tartson szünetet, pislogjon, tornáztassa szemét és használjon szemcseppet. A szemcseppek segítenek szeme hidratálásában.

Kontaktlencse használata 40 éves kor felett

40 éves kor felett megtapasztalhatja, hogy nem tudja elég messze tartani a kezét ahhoz, hogy kontrasztosan lásson olvasás közben, ne tévessze el a betűket, számokat. Biztosan Ön is látott már legalább egy családtagot vagy ismerőst, aki kicsit grimaszolva, hunyorítva és a kezét közelre és távolra tologatva próbált fókuszálni a betűkre.

Észrevette, hogy a digitális eszközökön, számítógépen, telefonon már fel kell nagyítania a betűket, hogy el tudja olvasni?

Ez azt jelenti, hogy nemcsak távolra, hanem közelre és köztes távolságra is szüksége lesz látása korrigálására. Ehhez hordhat tórikus (cilinderes) vagy multifokális kontaktlencsét korlátok nélkül!

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került