Kontaktlencse és napszemüveg

Kontaktlencse és napszemüveg

Miért használjuk mindkettőt?


Amikor UV-sugárzásról hallunk vagy beszélünk, akkor mindannyiunknak először a bőre védelme jut eszébe, de nem csak a bőrünket, hanem szemünket és védenünk kell. Minden korban ajánlott erre odafigyelnünk.

Ugyan vannak olyan naponta eldobható vagy havonta a megfelelő tisztítás mellett rendszeresen használható kontaktlencsék, melyek védik szemét az UV-sugaraktól, de a kontaktlencse nem fedi szeme teljes felületét. Ezért az erős napsugárzás károsíthatja retináját, ronthatja látását. Az erős napsugárzás által okozott szembetegségek elkerülése érdekében hordjon napszemüveget minden évszakban, nyáron és télen egyaránt.

A betonról, tavak vagy tengerek vizéről visszaverődő fény amellett, hogy erősen vakít, ugyanolyan káros lehet, mintha közvetlenül érné szemét a napsugárzás. Ilyenkor ösztönösen is összehúzzuk szemünk, hunyorgunk, hogy csökkentsük ezt a hatást, viszont nem kellemes, és hosszú távon még azt is elősegítjük, hogy a szemkörnyéki ráncok hamarabb megjelenjenek arcunkon.

Az UV-szűrővel ellátott napszemüvegek lencséi csökkentik ezeket a hatásokat. Szűrik a káros napsugarakat, így nem kell hunyorognia. Télen is fontos, hogy odafigyeljen szemünk egészségére és mielőtt síelni, szánkózni vagy snowboardozni indulna, a napszemüveget se hagyja otthon. A hóról visszaverődő fény ellen is érdemes napszemüveget használva védekeznie. A napszemüveg-lencse színének erőssége meghatározza, hogy milyen mértékben engedi át a fényt. Válaszhat átmenetes, teljesen színes, de még tükrös napszemüveglencsét is, attól függően, hogy vezetéshez, síeléshez vagy más tevékenységhez szeretné-e használni. Vezetés után mindig figyeljen arra, hogy ne hagyja napszemüvegét az autó szélvédőjénél, mert felforrósodott környezetben könnyebben eldeformálódhat.

Ha kontaktlencsét és napszemüveget használunk egyszerre, akkor biztosíthatjuk szemünk számára az éles látást és a szükséges védelmet. Viszont ehhez fontos, hogy olyan kontaktlencsét hordjunk, amely megfelelő szemünk dioptriájához és életvitelünkhöz, napszemüvegünk pedig UV szűrével van ellátva. A Vision Express széles napszemüveg kínálatából egyszerűen megtalálhatjuk a hozzánk és a stílusunkhoz leginkább passzoló napszemüveget. Legyen kereked vagy négyzetes arcformánk, vadóc, visszafogottan elegáns stílusunk, vagy csak ha hétköznapokra keresünk egy minden alkalomra megfelelő napszemüveget itt megtalálhatjuk.

Ha még a kontaktlencse viselési is új számunkra a kontaktlencse próba során lehetőségünk van megtapasztalni, hogy ugyanolyan élesen láthatunk van vele, mint egy szemüveggel. Ehhez csak el kell látogatnunk egy Vision Express üzletbe vagy időpontot foglalnunk látásvizsgálatra.

Loading...

[ErrorDialogTitle]

Siker

A termék sikeresen a kosárba került